Сексот - табу тема помеѓу младите

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
!

Ова е победникот на ораторската вечер во економското правно училиште,таа имаше табу тема односно нејзината тема беше сексот.
Што мислите за нејзиниот говор,а воедно и за нејзиното јавно изразување на мислењето пред сите професори,родители,сооученици?
Дали младите претеруваат во тоа јавно изразување на мислењето или пак тоа е како што треба...треба да сме слободни :)
Дали младите се доволн едуцирани на оваа тема или пак не?

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Абе добро млади...ај гелдам потенцирано е за средношколци, ама млад некој може да се чувствува и на 40 години :D
Инаку како да не мислат машките само на тоа и зборуваат, кога во тие години тестостеронот пука, а хормони работат 300 на саат :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and Bum-Bum

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И сеа муабетов е ако збориме за секс сме open minded, а ако одбегнуваме такви теми сме премногу in the box? Не бе ај вака. Излегуваш во град со друштво. И што треба да ти биде муабетот? Како сношти си минал со девојка ти? Да опишуваш детали за секоја поза? Тоа се вика фалење. За секс не треба едукација. Треба едукација за СПБ и заштита од нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and 048

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Што мислите за нејзиниот говор,а воедно и за нејзиното јавно изразување на мислењето пред сите професори,родители,сооученици?
Дали младите претеруваат во тоа јавно изразување на мислењето или пак тоа е како што треба...треба да сме слободни :)
Дали младите се доволн едуцирани на оваа тема или пак не?
(bravo) Одличен говор на Ана,одличен оратор е! Не е ништо срамно во тоа што го збори.Тоа е проиродна работа ,задоволство на двајца партнери (и повеќе:rolleyes: ),без тоа не би не имало и нас...не треба да биде табу тема според мене,треба да се раговара отворено за сексот,но да не се навлага во интимата не одредена личност,тоа е веќе друга работа.Не сум за јавно споделување на мојата интима.Сепак тоа би сакала да го споделам само со партнерот.
А дали младите претеруваат во тоа јавно изразување....па во зависност пред кого го споделуваат своето мислење треба да користат пристоен вокабулар,нормално пред своите другари можат се и сешто да си кажат, а пред другите треба да бидат пристојни и да не бидат вулгарни...сепак треба да се има некоја граница и култура во изразувањето.
Дали младите се доволно едуцирани?!Па сметам дека денес покрај толку извори на информации младите имаат одлично познавање за сексот па дури и во пракса :giggle 21 век сме ...нормално е тоа.:cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: 048, 4FUN and Bum-Bum

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Јас, рака и давам на Ана. :)
Како прво, ми се допадна ставот, второ.. кога веќе проговориш повеќе за сексот, не мора да е лично за тебе, општо, тогаш и полесно ќе можеш да се едуцираш за СПБ и за заштита од тие болести. А тоа да, не мора да значи дека ќе бидеме по open-mind, ама ќе можеме полесно да разговараме и кога несакајќи ќе се случи „бељата“ .. :)
Како и да е, вакви Ораторски вечери, итекако ни требаат на нас младите. Ова го поддржувам, без разлика на било која тема е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31 and Bum-Bum

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Искрено и на мене ми се допадна нејзиниот став и храброста,беше супер но утре дента се зборуваше и помеѓу учениците и помеѓу професорите(барем така слушнавме) дека претерала :)
Дека ималоо многу мали деца и не се чуствувале пријатно.

Badass

Истакнат Член
16 февруари 2012
63
87
333
27
Како не табу тема.
Нема женско у класот шо нема разработено план на колку години ќе почне да дава.
Дури мислам дека и преотворени се на таа тема.
Добро личи ли на 15 да му ја дискутираат на соучениците машкоста?
Како и да е,не е табу тема. Можеби било ама сега се траќаме од земја како ние сме модерни генерации и дека нема табу теми!

• Ми се допаѓа
Реакции: 048, Scars31 and Bum-Bum

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Не би рекла дека сексот е табу-тема бидејќи сите ја губат невиноста на 18-19 па и некои на 17 и 16 годишна возраст !

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum