Сексот - табу тема помеѓу младите

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Добро само мене ли не ми се допаѓа говоров? Ај вака. Табу тема е и серењето. Не стварно бе. Спомни некому како си серел и почни да опишуваш како си се чувствувал додека си серел, какво гомно излегло од тебе и гарант ќе те помислат за луд и забеган. Искрено ми ги натежна јајцава со „Ние сме современа генерација, ова е 21-ви век“. Па и во 332 год. п.н.е. тие што имале 19-20 години биле современа генерација за тоа време, а замисли било само 4-ти век п.н.е. И шо сеа ако сме современа генерација да мафтаме со знамиња секој пат кога ќе имаме секс? Уствари не, каде стигнеме ќе правиме муабет за секс. Па што? Нели современа генерација сме? И многу голем удел во тоа што не ми се допадна е начинот на излагање на своите реченици. Не знам зошто (уствари знам зошто ама небитно е) ама девојчево многу работи побркало.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
:rolleyes:
Како само тебе не ти се допаднал?
Еве има и други по темата на кој не им се допаднал.
А како што можеш и ти да приметиш не за џабе голем дел форумџии не му обрнале внимание на говорот,и тоа нешто кажува нели?

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
три пати почнав да го гледам, три пати го исклучив по 30 секунди
има нешто во начинот на говорењето што ми е некако досадно
за содржината неможам да коментирам засега

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and Bum-Bum

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Девојкава нема ни о од ораторство. Кога се оценува некој дали е добар оратор не се прави тоа преку темата на која тој говори, туку преку начинот на кој е пренесена истата пред публиката.
Ораторството е вештина во говорењето. Ова е иритирачки говор- содржината е добра, но пренесена на начин кој иритира.
Јас сум сигурна дека се појавиле многу подобри говорници од неа, но таа победила затоа што зборела на толку таканареченава „табу“ тема.

И мислам дека не е сексот табу тема, но не е ни муабет кој се збори со секого. Ако нешто е тема за разговор на која со секого не можеш да разговараш не е табу тема. Ако се срамиме да зборуваме за нешто тогаш пак не е табу.

Ако сите сакаат да зборуваат, без да се срамат, но притоа да не смеат т.е. на некој начин да биде забрането да се зборува за тоа нешто- тогаш е табу.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and Bum-Bum