Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Се надевам дека ќе ја осетиш разликата кај идиниот дечко, т.е. разликата на слобода што може да ти ја пружи едно машко. Ретардирано машко кое се трудеше да ти биди се најубаво, ако ти беше среќна тој уште посреќен. :)

Се надевам дека еден ден можеби ќе сфатиш дека тоа ретадирано машко те сакаше ептен и живото би го дал за тебе, дека се трудев ептен и не го ценеше тоа.
Се надевам со тие ниски потези што ги правиш за да ме повредиш, да не ги наречам курвински, лека полека оладуваат.

Тоа ретардирано машко, кога се заљуби во твојата душа, ти рече дека најмногу мрази ЛАГА. А ти до самиот крај го отфрли со ЛАГА.

Епа курвински е тоа.

:D

И уште нешто да пишам, ако таа е крива, јас се обвинувам себе си уште толку пати. :)

КАДЕ ЗГРЕШИВ?
ЗОШТО НЕ УСПЕАВ?

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Годините ќе поминат,
во една ќе не има,
во некоја не,
секоја ќе биде побрза,
така лесно нанижани,
со нив љубовта ќе станува се поголема,
се поразбирлива,
и се поболна тогаш кога..
ти мојата љубов единствена,
а јас твојот херој,
ќе ми ветиш и ќе ти ветам дека секогаш ќе бидеш мојата мала принцеза со најубава насмевка,
но еден ден ќе заминеш од бајката која ќе ја изиграме само јас и ти,
ќе останат таму во неа едни очи тажни да сведочат за светот кој ќе го напуштиш и ме оставиш да тонам со погледот бескрајно во тие мечтаења со тебе,
во сјајот на деновите и ноќите поминати,
за тебе пишувам ли пишувам,
и нема да се предадам,
ќе ја бодрам гордоста која ми го грее срцето,
тебе да ти ја предадам,
да те следи во животот,
затоа што ти заслужуваш,
да си горда,
насмеана и сакана,
заедно заслужуваме да ја гледаме иднината,
со прегратки потопли од сонцето чоколадно растопено,
моја малечка,
секогаш ќе те држам за рака,
и ќе го следам твојот чекор,
дур нозеве ме држат,
дур не паднам,
и смртта здивот ми го одземе,
во таа втора разделба која ќе биде поинаква,
овој пат јас ќе заминам и те оставам во еден суров свет,
во кој ќе сфатиш колку е животот немилосрден,
дека не сме вечни,
како и тие солзи кои ќе истечат од тие два извора мои,
таа болка што ќе ја почувствуваш,
ќе биде единствената од мене,
несакајќи подарена,
ќе ми простиш знам,
и ќе ми ветиш дека ќе ме оживуваш понекогаш во нашите спомени мали,
да ме потсетиш,
да се свртам,
а јас ќе ти ветам како некогаш дека ќе те насмеам во твојот сон,
поискрен од зрелоста,
помудар од мудроста,
малку доцнам,
да можев само да ти покажам на небото,
се што во мигов ронам,
нема никогаш да ми замериш,
среќен роденден,
..... моја.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Skopje

Нов член
27 јануари 2017
2
0
1
35
Не е лесно да си во врска 7 години и одеднаш да згасне све а работите можеа да се решат ама едноставно си дадовме време кое може нема ни да заврши...што да правам незнам

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Прв пат сум кон некого толку несебичен, а ти си толку себична и знаеш со што се римува.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Знам отсутна сум периодов и ти ја осеќам вознемираноста и знам дека имам огромен удел во тоа но посилно е од мене. Знаеш дека секогаш ќе имаш едно специјално место во моето срце. Луѓе сме се менуваме но тоа место никогаш нема да се смени, а јас се надевам ќе се сменам на подобро.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Mozam nokva da ti napisham iljada stihovi do zorata, no ke zamizam i ke zamolcam.Ke ja ostavam mislata da poleta do tvojata pernica i da te razgali
kako razligaveno dete pred izlog od gumeni bomboni. Mirno ke te zaspijam vo skrienata pregrada vo srceto, tamu kade gi krijam spomenite za da ne mi gi ukradat. Samo spomenite ne mi gi kradete , ostavete gi da gi cuvam od zaboravot.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Zivotot e krug.Pocnuvaat da se zatvoraat krugovite.Nedopravenite razgovori se dopravuvaat.I sfakam deka i po mnogu godini mi falel toj muabet na zboguvanje i na iskazuvanje na emociite. Marfi vo posledno vreme se pocesto se druzi so mene. Jas sum se ponasmeana od druzbata so nego. Zatvorajki gi krugovite kinisuvam po ednosmerni pateki kon izvorot. Se si doagja na mestoto kade treba da bide i zborovite kako altani dopiraat tamu kade sto treba da doprat.A jas sum samo svetlina koja si igra vo ogledalata.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar