Сакам да кажам/Сакам да прашам

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сакам да прашам - дали некој знае да ми даде инструкции или видео за грбни вежби?? Или да не има овде некоја тема отворена за вежби?? Фала однапред :*

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Слушам шпекулации ќе имало пак предвремени избори. Мој предлог ајде сите да ги бојкотираме и фс им кажеме доста ние од игри. Нека се создаде една експертска влада , а оние 123 пратеници и онака џабе ги раниме ние. Со нивните плати нема да има невравотени во Македонија.
Експертската влада да не ја храни ЕУ? Пак и таа ќе се храни од нас.
Додуша, се хранат со бугарско просо, српска пченица, грчки маслинки и албански коњак. Не остануваат само на домашна храна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Најконфузна останувам кога ќе слушнам како некој се чука по градите дека е горд патриот, дека е горд Македонец, како зборува српски. Нема врска што реченицата нема никаква лексичка, граматичка и звучна точност, битно е да се испочитуваат брачата Срби. Епа, од вас драги, Македонциве сме стигнати на дереџе национална шега. Од вас, секогаш кога ќе се најдете со група на Срби, ќе ви удрат еден препотетентен муабет као причај српски да те цео свет разуме, како тоа нивниот јазик е најдобар, а нашиот никој не го разбира. Можеби доколку одите во друга земја, сакате да дадете почит и да се обидете да зборнете на нивни јазик, меѓутоа кога овде "литературно" ќе услужите некој србин, еквивалентни сте на вербална дијареа.

Затоа и сме потсмев на секој културно историски образован човек, затоа што во земјава ги имаме спомениците на Цар Душан, на Прометеј со огнот, триумфалната капија и уште неколку вакви споменици "да ја отсликаат нашата историја". Уште Кипот на слободата 2 фали, за да бидеме најуникатни.

Искрено, повеќе почитувам човек кој зел Бугарски пасош, зошто немал друга опција, зошто немал друг избор, тој ми е попатриот од овие "србопочитувачиве". Не се тие луѓе генезата на проблемите тука, оние првине се.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
сдп оваа систерот моја шо се стори, жива што ја нема JaMi :frantic
кај си мааааааааа:unsure

систер абе тука сум само не сакам од телефон на латиница да коментирам (hug)
Дакам да кажам сестра си е сестра.Секогаш мисли на тебе ! (flower)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Многу сум ослабнала, на мене останал да виси само целулитот :(
Порано убаво си беше прилепен на мрсничко... сега виснале празни масни келтки... тажно... си ги сакам назад колковите... не сакам коски :place
а моментално учам клиничка биохемија и секако до сега ги прележав сите болести поврзани со намалување на тежина...

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Влагам у твитерот после толку месеци неактивност, глеам некоја збирштина на квази-паметни-постови и земам засукувам раце за чистка. Право на избор бе, не мора да ми се „прља“ целиот "feed". И се чудам како некои некогаш сум следел после.

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood