Сакам да кажам/Сакам да прашам

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Мтв утнаа со Макфест ама и тоа не е она што беше! Цело време победуват дебитанти , а имаш многу поубави песни. Нејсе Мтв објави дека повторно ќе почне со емитување на нови епизоди од The big ban theory (Бубалици) (y) Искрено едвај чекам :)

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Кога трубев на времето... Но батали, тоа порано беше. Сеа не трубам. И до тебе совет, батали членови што отвараат нови „безвезни-за-нас“ теми, keep up your part of the contribution.
Ко шо вика Lady* мање коментирање за туѓиот „придонес“ :)

Зошто туѓиот придонес мора да биде во наводници?
Колку и да е минорен, каков и да е, сепак има членови кои сакаат да коментираат на такви теми. Не мора да се бара "смислата на животот" во секоја ново отворена тема. Целта на еден форум барем според мене е секој член да може да коментира во кој подфорум сака, а не само во психологија или филзофија, или кој и да било подфорум без да ја докажува висината на својата "интелигенција".
Ако некој сака да коментира за моливчиња за уста или што и да е, тоа си е негова работа. Не?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Зошто туѓиот придонес мора да биде во наводници?
Колку и да е минорен, каков и да е, сепак има членови кои сакаат да коментираат на такви теми. Не мора да се бара "смислата на животот" во секоја ново отворена тема. Целта на еден форум барем според мене е секој член да може да коментира во кој подфорум сака, а не само во психологија или филзофија, или кој и да било подфорум без да ја докажува висината на својата "интелегенција".
Ако некој сака да коментира за моливчиња за уста или што и да е, тоа си е негова работа. Не?

Точно, секој има право за што сака да коментира.
Еве правилникот не забранува теми, истотака и јас, но затоа може да се коментира.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Добро би било кога ќе реши некој да отвара нова тема, да даде свој став-вовед за таа тема, зошто ја отвара и да не заврши истиот тој вовед со прашањето:
Вие што мислите?
Уште кога ќе го прочитам тоа и одбивна ми станува темата...

Зошто да не биде воведот една добра размисла која самата ќе потикне дискусија... не копирајте од нет, не барајте да изгледа воведот не знам интелектуално wow... нека биде едноставен, да потикне размислување и нормално прашања...

Така ќе може овоој форум да стане така... сериозен и интересен и да ти дава желба да се помачиш да напишеш нешто добро како коментар...

Така.. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Добро би било кога ќе реши некој да отвара нова тема, да даде свој став-вовед за таа тема, зошто ја отвара и да не заврши истиот тој вовед со прашањето:
Вие што мислите?
Уште кога ќе го прочитам тоа и одбивна ми станува темата...

Зошто да не биде воведот една добра размисла која самата ќе потикне дискусија... не копирајте од нет, не барајте да изгледа воведот не знам интелектуално wow... нека биде едноставен, да потикне размислување и нормално прашања...

Така ќе може овоој форум да стане така... сериозен и интересен и да ти дава желба да се помачиш да напишеш нешто добро како коментар...

Така.. :)
Така си е се, и твоето и тоа погоре.
Има луѓе што сакаат да коментираат на такви теми точно, ама зборувате за квалитет на форум, а очекувате да има квалитет кога цел форум е полн со такви тралалајки?
Сакам јас да се зачленам, доаѓам и ги читам отворениве теми за циркончиња 10 една под друга. Нема шаренило, само свирчиња и циркончиња. Па ќе одам во Париз на модна недела ако ми е за такви тракатанци само.
И мислиш дека така ќе привлечеш квалитет?
И тие теми за свирчиња што се отворени се отворени без вовед, со едно смајли или видео, или копирани текстови од кај Клеопатра балканска пророчица.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Според погоре кажанато не треба да постои подфорум мода и убавина и астрологија :D

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Па админот нека стави правило за секоја ново-отворена тема да се напише вовед од креаторот на темата со кој тој/таа ќе потикне дебата. ФОРУМОТ Е ДЕБАТИРАЊЕ! Значи, треба добар вовед :)

П.С. А што ве спречува да бришете такви без веза теми? Ќе се налути членот што ја отворил? Еми ќе научи така за нареден пат да не се мачи залудно ако нема добар вовед и ок тема :D

P.P.S.
Според погоре кажанато не треба да постои подфорум мода и убавина и астрологија :D
Богами не треба! :)