Да де, купиш леб и паштета и ја бапнеш во ташна.Абе се знаете да кажете, али после на излегување, еј абе ај стави ми цигари, клуч, новчаник, нешто ако се купи од продавница ај стави го носиш ташна и тако даље. Не е само мода, потреба е Ја лично барем посигурно се чувствувам кога се со себе си носам, плус ако ме нападне некој ташна од 3 килограми носам, ладно оружје ти е тоа, мислам да се разбереме.
Потребни ми се 500 евра за да платам казна. Ќе сакаш ли да ми помогнеш и да ми дадеш?Не одбивајте да му помогнете на човек, кога тоа ќе го побара од вас, еден ден сигурно ќе бидете во огледалото на неговите очи.
Ако ти дадам 500 евра нема да ти помогнам, пак ќе те казнат, да бев п***р ќе можеше да ги заработиш.Потребни ми се 500 евра за да платам казна. Ќе сакаш ли да ми помогнеш и да ми дадеш?
Ако си во можност сама донирај. Времето е такво што се нема доверба во никој, ќе дадеш на некој ќе ти рече ќе го донира, уствари ќе го шитне за некој денар. И тој на кого му треба пак ќе остане со празни раце. Ехее за време на поплавите полно имаше такви, затоа само лично. Тебе ти треба? Еве ти. А вака некој друг да дава, не верувам, алчноста е поголема.СДП Дали знаете некој што откупува стар мебел или некои здруженија кои собираат стар мебел и покуќнина за да им го донираат на некои социјално загрозени семејства?