Сакам да кажам/Сакам да прашам

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Секоја судбина има своја тежина, лично негова, лесна, тешка или полутешка. Сите ќењаат за љубов за пари, за без пари, со кондом, без него, што доминира, што кулминира, што стасува, што недостасува, каде замерува, некаде што се случува, кој запознава, како запознава и така дур се објаснат, врват си годините и ќе ги изедат сите до еден, а и мене нормално и секако ќе дојде некој друг и ќе пушти вода и се ќе однесе во канализација. Имам апсолутно право да го напишам ова, демократијата тоа го дозволува, да гладуваш, да се настегаш, да рикаш, да си ебеш матер и не знам кој к*р ми е вечер што сум ваков, никаков.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
И покрај тоа што времето на почеток се обиде да ги наруши денешните планови, навистина права уживанција беше денешнава тура до Кокино, манастирот „Св. Ѓорѓија“ во Старо Нагоричане како и посетата на музејот во Куманово. Професионално, конкретно и консизно, без многу обиколки и празни одови. Секоја чест за "Haemus" организацијата, топло препорачувам се` што понатаму би организирале.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Прв број од печатеното македонско списание за филм во овие тмурни времиња. И тоа со искрена рецензија за „Ослободување на Скопје“.
Ашколсун.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and Achernar

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
vmro-tanga.jpg
Старо било, али е толку симптоматично, што мора да споделам за да ми олесни.
Па не трето дете... па фудбалски тим се прави бре жената во вакви да ти се појави!
Ја би и сонце-лепенки за на брадавици. Кад ебал, нек е маскенбал.

Се жалиме се возиме со крш автобуси. Смрдат, седиштата се распаѓаат, од држачите лепрозен да станеш... а да видите вчера какви автобуси имаше за „самостојниот“ граѓански собир на љубителите на пастирот, па на газ да паднете. Авиони!
Паркирани од Борис Трајковски до Соборна. Не ни мислев дека толку автобуси имаме вкупно во државава.
За ликовите што излегуваа од автобусите не ми се ни збори. Кај се најдов, викам, во таа гужва, да мора во иста насока да се движам.
Сета среќа не видов камери. Подобро фетиш порнич да ми извадат отколку на вести да ме има меѓу тие амеби.
Еееј, од Соборна пеш да одиш до Борис за да не останеш без 200те евра плата!
Па то среќни фаци, мрснички, сплотени, муабети кој комитет во која кафана ќе се гости после...
Зошто бе, зошто?

Знам, има подфорум, ама нема соодветна тема за оваа лепота. Get over it. :nah

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
И од едната и од другата страна е присутна имбецилска бројка на народ кој е опседнат со робување , тебе некој да ти ветува во ветер и да ти самиот си поверуваш во тоа и си трчкаш насекаде каде што ќе ти кажат е тоа веќе е за бабин лек ..
Јас мислам дека ова го има само кај нас во државата и си стана актуелен таквиоот живот на робство после турското владеење .
Значи за време на работа ,а и преку цел ден да бидеш опседнат со Грујо и со Зец треба да си незнам едноклеточен и видикот за нормалниот живот да ти е оќорен и никогаш да прогледа ниту со хирушки зафат .
Да почнеме од емисиите што се емитуваат на тв , на вестите , на сериите , на утринските емисии , на политички емисии во живо, кој ли се тамо учествува ,се јавува , се труди да биде дел од тоа за кило зејтин или пакет вода , мене тоа ми изгледа како поплавени граѓани кој ги зафатила природна непогода само што се смеат место да плачат .
Тоа е за греота , не е за смеење ,само што некој тоа им го наметнува и ги навикнува на истото без пардон ..:svirka:kafe
Убав ден имајте !

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Beauty&Beast

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Dali ima pogolema dobrina od DOBRINA ili pogolema chista dusha? Za mene dobrina e edna edinstvena bez gradacija i cista dusha e bezvremena cistina. Ima samo periodi od zivotot koga ocite razlicno ni gledaat ili ni se namaluva vidnoto pole so godinite. Taka sto dobrini ima mnogu bez gradacija i cisti dushi isto taka samo treba da bideme blagosloveni da gi dopreme.
Gi kolvam ocite da gledaat samo dobrini i chistini.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo, cipiripi and Achernar

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
За да се разбираш со некој потполно, без зборови или со зборови-небитно, не мора да ти е дечко/девојка или сопруг/сопруга... Можи и пријател/ка. И некогаш тоа ти е доволно (cake)(cake)

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

cipiripi

Истакнат Член
4 август 2015
14
3
313
heaven
Сдк дека после избесно време сум пак тука на форумов, многу турбулрнции во животов, ама има сила да продолжам понатаму.
Многу мразам кога ме заебава некоj. Ако не можеш да завршиш нешто, подобро кажи со време.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Најглупаво е некој да ти посакува нешто, но со полна уста да го кажува тоа.
Добро бе што се јавуваш да ми честиташ, ако не го мислиш тоа. Кај му е криво, па уште се прави човек, демек честита.
Крши глава таму и не глуми лудило. Што нема значи ццц :D