Сакам да кажам/Сакам да прашам

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Па ваквата... е мит :)
А и мажот што би барал ваква исто е идиот :)
Малку сарказам, ама кој сфати - сфати :)
Тој што има дома таква жена и таков маж не му треба таков сарказам.....:) ама кој ке сфати или не, баш ме брига:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Onkel and Saladin

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Тој што има дома таква жена и таков маж не му треба таков сарказам.....:) ама кој ке сфати или не, баш ме брига:)
Нема потреба после напорен ден жената да го готви омилениот оброк. Можете заедно да го зготвите или да го порачате.
Вакви холивуд приказни апсолутно не се романтични... туку дискриминирачки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Big Berta

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Нема потреба после напорен ден жената да го готви омилениот оброк. Можете заедно да го зготвите или да го порачате.
Вакви холивуд приказни апсолутно не се романтични... туку дискриминирачки.
Се е можно кога двете страни ке се договорат како им е желба и се почитуваат еден со друг, колку и да си уморе, ако некого го сакаш и ти е мерак, ке смогнеш сила и со задоволство ке зготвиш тоа што треба знаејќи дека правиш ќеиф на особа што ја сакаш...не гледам тука ништо тешеко, може и да си нарачаат, се разбира ако имаат финансии....:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Се е можно кога двете страни ке се договорат како им е желба и се почитуваат еден со друг, колку и да си уморе, ако некого го сакаш и ти е мерак, ке смогнеш сила и со задоволство ке зготвиш тоа што треба знаејќи дека правиш ќеиф на особа што ја сакаш...не гледам тука ништо тешеко, може и да си нарачаат, се разбира ако имаат финансии....:)
Јас лично коа сум уморен да земам и да и готвам?Нека си отоври фриждер што си најде тоа истото важи за мене,но ако ми зготви е таа ќе си ја чувам.
Има една коа сум уморен ме вика кај неа и ми готви шпагетички со сос,пред тоа ракика со салатиче,затоа си ја чувам

• Ми се допаѓа
Реакции: Redhead

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас не гледам зошто би чувал, т.е. зошто би натерал некоја, ако се врати по 10 часа работа, па макар и да е тоа работа со седење и гледање во една точка, да ми готви... тоа од нејзина страна ќе биде доказ дека е послушна робинка, а од моја нема да биде доказ за љубов ако седам на шанк и ја гледам како криви и ми готви, ќе биде доказ колку добар робовладетел сум, а бракот не е тоа.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Јас лично коа сум уморен да земам и да и готвам?Нека си отоври фриждер што си најде тоа истото важи за мене,но ако ми зготви е таа ќе си ја чувам.
Има една коа сум уморен ме вика кај неа и ми готви шпагетички со сос,пред тоа ракика со салатиче,затоа си ја чувам
Даааа, а каде тоа ја чуваш, во кафез да не ти избега, под клуч ли?
Аман бе, ко на нива да сте копале цел ден... па толку биле уморни и неможеле на својот сакан или сакана да му го приготват омиленото јадење, бре мајката:^)
Кога ке му го видам задоволниот осмех на мојот сакан, абе цел умор ми се брише за секунда, за тој што го сакаш нема умор, ако треба и баница ке му сукам во 02 часот по полноќ;) ама затоа он ке врати со друго(hug)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin