индивидуално е кон кого и за кого е применета таа хипокризија.СДП ако сите сме хипокрити, дали е тоа лоша особина?
Небитно, хипокрит е хипокрит. Но прашањето ми беше ако сите сме хипокрити (небитно како, кон кого, зошто) дали е тоа лоша особина?индивидуално е кон кого и за кого е применета таа хипокризија.
Е па лошото е индивидуално перцепирано. Рецимо ти ако ми правиш лице на мене а не на Станко тогаш твоето однесување е лошо кон мене но не кон Станко.
И да... понекогаш хипокризијата не е карактеризирана како лоша особина. Што ако се работи за правење лице за да се зачува работата од полоши последици?
Затоа што размислуваат црно бело или као Evil villains VS heroes. А не знаат дека секој човек е композитура од двете. Just like Harvey Dent.Генерално е претставена како лоша особина. Јас признавам, хипокрит сум и манипулатор, сум манипулирал асистенти за да не мора да одработувам вежби и сл., сум лажел за лична корист, сум правел лице за да добијам нешто, ама јас тоа не го сметам за лоша работа. Кој не го правел сето тоа нека ме најде и нека фрли камен по мене. Но зошто кога сите го прават тоа се смета за лоша карактеристика?
Сакам да прашам (за да не сум офтопик морав да го пишам тоа на почеток) Кој ти е бре тај Харви Дент?Затоа што размислуваат црно бело или као Evil villains VS heroes. А не знаат дека секој човек е композитура од двете. Just like Harvey Dent.
Two-face од Бетмен претпоследниот.Сакам да прашам (за да не сум офтопик морав да го пишам тоа на почеток) Кој ти е бре тај Харви Дент?