Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
индивидуално е кон кого и за кого е применета таа хипокризија.
Небитно, хипокрит е хипокрит. Но прашањето ми беше ако сите сме хипокрити (небитно како, кон кого, зошто) дали е тоа лоша особина?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Е па лошото е индивидуално перцепирано. Рецимо ти ако ми правиш лице на мене а не на Станко тогаш твоето однесување е лошо кон мене но не кон Станко.
И да... понекогаш хипокризијата не е карактеризирана како лоша особина. Што ако се работи за правење лице за да се зачува работата од полоши последици?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
63993_566305580069559_1919869292_n.jpg

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
По улиците на Кичево има веќе Албанска Прослава. Јас сум квалитетно оддалечен од центарот на градот и сепак слушам „УРИМЕ УСКАНА“
МА :cenzura

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Е па лошото е индивидуално перцепирано. Рецимо ти ако ми правиш лице на мене а не на Станко тогаш твоето однесување е лошо кон мене но не кон Станко.
И да... понекогаш хипокризијата не е карактеризирана како лоша особина. Што ако се работи за правење лице за да се зачува работата од полоши последици?

Генерално е претставена како лоша особина. Јас признавам, хипокрит сум и манипулатор, сум манипулирал асистенти за да не мора да одработувам вежби и сл., сум лажел за лична корист, сум правел лице за да добијам нешто, ама јас тоа не го сметам за лоша работа. Кој не го правел сето тоа нека ме најде и нека фрли камен по мене. Но зошто кога сите го прават тоа се смета за лоша карактеристика?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Генерално е претставена како лоша особина. Јас признавам, хипокрит сум и манипулатор, сум манипулирал асистенти за да не мора да одработувам вежби и сл., сум лажел за лична корист, сум правел лице за да добијам нешто, ама јас тоа не го сметам за лоша работа. Кој не го правел сето тоа нека ме најде и нека фрли камен по мене. Но зошто кога сите го прават тоа се смета за лоша карактеристика?
Затоа што размислуваат црно бело или као Evil villains VS heroes. А не знаат дека секој човек е композитура од двете. Just like Harvey Dent. :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Затоа што размислуваат црно бело или као Evil villains VS heroes. А не знаат дека секој човек е композитура од двете. Just like Harvey Dent. :D
Сакам да прашам (за да не сум офтопик морав да го пишам тоа на почеток) Кој ти е бре тај Харви Дент?