Сакам да кажам/Сакам да прашам

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
извини вака што ќе ти кажамама поголема глупост до сега немаш тропнато!
Како бе да ја соблечат униформата и да застанат од страна на народот,абе што потоа, размисли ете и што потоа??
Што не се побунат бе на пр.вработените во Тинекс, Веро, во шивалнине и др.да не набројувам сега против газдите и да бараат поголеми плати и подобри усчлови за живот?
Леле глупостииииии...ке го решат проблемот ако полицијата дозволи вандализам и крвопролевање по улиците..(facepalm)(facepalm)
Што потоа??? А што сега? Треба свесно да прифатиме дека политичарите ке можат да вршат криминални дела без да одговараат за нив?
Вработените во веро колку и да се бунат, нема да можат да си го сменат газдата, можат да работат таму или да работат на друго место, овде не се работи за промена на фирма, туку за власта на државата.
Ако полицијата застане на страна на народот, политичарите и политиката во Македонија ке мора да се менува, а со тоа и условите за живот. Истите тие кои што сега носат полициски униформи ке можат повторно да ги облечат и да ја земаат истата плата и во подобри услови кога на власт би биле и некои почовечни ликови кои нема да прават вакви грешки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Што потоа??? А што сега? Треба свесно да прифатиме дека политичарите ке можат да вршат криминални дела без да одговараат за нив?
Вработените во веро колку и да се бунат, нема да можат да си го сменат газдата, можат да работат таму или да работат на друго место, овде не се работи за промена на фирма, туку за власта на државата.
Ако полицијата застане на страна на народот, политичарите и политиката во Македонија ке мора да се менува, а со тоа и условите за живот. Истите тие кои што сега носат полициски униформи ке можат повторно да ги облечат и да ја земаат истата плата и во подобри услови кога на власт би биле и некои почовечни ликови кои нема да прават вакви грешки.
Pa koj ke gi apsi politicarite i kriminalcite ako site si gi frlat uniformite..tek togas site u kriminal ke se pustime, nema policija, nema vlast ..uraaaaaa...koj ke krade, koj ke se tepa,koj sto saka ke pravi i nema pred kogo da odgovara...e bravo.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Pa koj ke gi apsi politicarite i kriminalcite ako site si gi frlat uniformite..tek togas site u kriminal ke se pustime, nema policija, nema vlast ..uraaaaaa...koj ke krade, koj ke se tepa,koj sto saka ke pravi i nema pred kogo da odgovara...e bravo.
Квиз прашање по историја:
Што претставува за тебе датумот 27.03.1941?

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Имај предвид дека полицијата е марионета на власта и дека само извршува наредби. Полицијата не е тело кое што самостојно реагира и апси криминалци,така да радувај се дека полицијата има некаква позитивна улога во општеството. Председателот донесува закон со кој ги заштитува сите политички криминалци, ти ми велиш дека полицијата ке ги апсела. Смешки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Solange

Член со 30 казнени поени
6 април 2016
112
132
43
Не верувам дека ке дојде до соблекување на било која униформа во Македонија, затоа што токму униформираните лица се со мнозинството народ.
Тоа се покажа по сите протести до сега по бројноста на мала група која што го тероризира мнозинството.
Ако ги погледнете и странските извештаи за Македонија истото ке ви стане јасно каде што директно се споменува вмешаноста на Сорос и неговите 80 и кусур невадини насилници.
Значи полицијата и војската е на страната на власта инаку до сега ке им успееше пучот.
Ама како и се друго што направија и последниот и секој нареден обид за насилно превземање на власта нема да и успее на опозицијата затоа што не ги бива ни за тоа. Трупови живи се, само знаат да се закануваат и да банираат по интернет а кога треба да се излезе никаде ги нема или пак се во мала бројка.:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Како бе да ја соблечат униформата и да застанат од страна на народот,абе што потоа, размисли ете и што потоа??
Што не се побунат бе на пр.вработените во Тинекс, Веро, во шивалнине и др.да не набројувам сега против газдите и да бараат поголеми плати и подобри усчлови за живот?
Леле глупостииииии...ке го решат проблемот ако полицијата дозволи вандализам и крвопролевање по улиците..(facepalm)(facepalm)
А што и ако се побунат вработените?Ова не е државна сопственост.Тинекс и Веро се приватно.Зашто го направи реперот?

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Правиш разлика меѓу аболиција и барање за поголема плата??
Предлог дискусијава да продолжи во Политика да не ја труеме темава @Saladin

Solange

Член со 30 казнени поени
6 април 2016
112
132
43
Што би Скојевци ?
Дојде викенд и да се потрошат парите од чекот на странскиот господар по 1500 денари.
Шта би Мали Јожевци?
Немој случајно да не ви останат кафаните празни и непосетени. Немало леб да се јаде...нема грешка, јајца тон исфрлија и полни кафаните и преку ден нема место.
Не иде то тако децо Пролетера...Док траје обнова нема одмора !
Ееее така и баба ми може да праи пуч, оп чуч.:rofl

ПС.Мое право што сакам да си кажам, извинете молим вас ама и темата си е таква.;)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Без разлика која политичка опција некој ја ужива , зборот ми е дали јас можам да направам криминал со некоја фирма или со некој криминал кој би ми донел бенефит ,а потоа некој да ме помилува ?!
Па ако е така дај што одиме на работа , ако е така од утре ќе почнам со тоа само ќе треба да ме додадат во помилуваните ?! (facepalm)

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Без разлика која политичка опција некој ја ужива , зборот ми е дали јас можам да направам криминал со некоја фирма или со некој криминал кој би ми донел бенефит ,а потоа некој да ме помилува ?!
Па ако е така дај што одиме на работа , ако е така од утре ќе почнам со тоа само ќе треба да ме додадат во помилуваните ?! (facepalm)
Јас само зборував за односот на народот спрема полицијата и објектите а за донесената аболиција од Иванов многу убаво си кажав..сите во контејнер , помилувани, судство и претседател, нив треба со топки во боја да ги исшараме..

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno