Сакам да кажам/Сакам да прашам

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Каде се наоѓаат тие луѓе, ајде да им помогнеме, да им најдеме работа, сигурно можат да работат нешто.
Па обиди се да ги запослиш кај тебе во градина да ти копаат, садат...абе живи мрзи се тие, за два дена пак ќе одат да седнат на некое прометно место.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Па обиди се да ги запослиш кај тебе во градина да ти копаат, садат...абе живи мрзи се тие, за два дена пак ќе одат да седнат на некое прометно место.
Стави се на нивно место и види дали е убаво некој да ти рече дека си мрза, истовремено додека размислуваш може и да се засрамиш. Нарекуваш мрза некој кој нема толкава среќа како тебе.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Стави се на нивно место и види дали е убаво некој да ти рече дека си мрза, истовремено додека размислуваш може и да се засрамиш. Нарекуваш мрза некој кој нема толкава среќа како тебе.
Ај ајајааааа..а ти нарекуваш некого среќлија а не си ме видел и не знаеш ништо за мене!??
Ајде сега и двајцата да се засрамиме:sram:sram

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ај ајајааааа..а ти нарекуваш некого среќлија а не си ме видел и не знаеш ништо за мене!??
Ајде сега и двајцата да се засрамиме:sram:sram
Доволно е тоа што имаш дом, јадење, пиење, интернет, телефон, телевизија. Некој тоа го нема, значи да, среќна си ти во споредба со нив. Мрзите како што ги нарече.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Доволно е тоа што имаш дом, јадење, пиење, интернет, телефон, телевизија. Некој тоа го нема, значи да, среќна си ти во споредба со нив. Мрзите како што ги нарече.
Ееј..фала ти многу што ми објасни..бре мајката, незнаев дека сум била среќна:eek

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Постон на Мис е причината зашто поддржувам абортус. Никој не е должен да трпи малтретирање од невоспитани дечишта (подоцна и возрасни) пошто некои неписмени не чуле за контрацепција, па фрлаат деца ко зајци на секое чучнување.
А кога сме веќе кај глуп народ... не знам за нив, ама мене ми е криво за луѓе со карактер заостанат на 12 години.
Срамота е за секој над 20 години да се служи со финтици од типот „прашај ја мајка ти“ и да се фали со работа што е смешно небитна, нешто ко у стил дека има еластични палци, да речеме...

Којзнае кога, ваљда наместо да лајкнам, сум стиснала да се придружам на некоја група за метал музика.
Е, прееска го открив чудото на некакви си филтрирани пораки во сандачињана по фб, и внатре го здогледувам бисеров, пратен пред месец дена.
lSxrC.jpg
Умрев. :D:D:D
Металика погана бе. Може сум сакала да им пишувам да го слушнат гласот на Бога и да се свртат кон светлината. :nah
Да ми го бубне некој во чело (јас не можам, ме блокнал да не му вратам случајно) и да му каже дека почитувањето музика нема врска со стилот на облекување еднаш штом надминеш старосна граница од некои 16ина години. Тоа да го оставиме на оние од 40+ на кои уште им е потребна потврда дека припаѓаат некаде.
Also, да му го поклонам „Звуци нашег села“ пошто дет метал не му личи на појавата.

Штета не видел што убаво ми стојат кожни панталони. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and Selene

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Нема копање во мојата градина, се само си расте.
Голема е веројатноста и да не сакаат да работат, не викам не... Пред неколку години кога продавав накит на штанд во стара чаршија, си имав еден ,,комшија,, просјак кој што ми се фалеше колку заработува во обичен ден, колку за празник... Тој секогаш си имаше пари во него и заработуваше многу, многу повеке од мене. Се случувало понекогаш цел ден ништо, ама буквално ништо да не продадам, а притоа сум потрошила за автобус, за храна и сл. , а тој просејки - полни џебови.
Можеби и овие се такви, но можеби и не се. Утре најверојатно ке поминам од таму и ке разговарам со нив. Јас лично не можам ништо да им помогнам, материјалната состојба не ми е многу поразлична од на просјаците, но постојат начини, преку фб може да се отвори некоја група за нив... Само треба да се согласат и да ја споделат својата приказна.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Нема копање во мојата градина, се само си расте.
Голема е веројатноста и да не сакаат да работат, не викам не... Пред неколку години кога продавав накит на штанд во стара чаршија, си имав еден ,,ки омшија,, просјак кој што ми се фалеше колку заработува во обичен ден, колку за празник... Тој секогаш си имаше пари во него и заработуваше многу, многу повеке од мене. Се случувало понекогаш цел ден ништо, ама буквално ништо да не продадам, а притоа сум потрошила за автобус, за храна и сл. , а тој просејки - полни џебови.
Можеби и овие се такви, но можеби и не се. Утре најверојатно ке поминам од таму и ке разговарам со нив. Јас лично не можам ништо да им помогнам, материјалната состојба не ми е многу поразлична од на просјаците, но постојат начини, преку фб може да се отвори некоја група за нив... Само треба да се согласат и да ја споделат својата приказна.
Навистина ли си толку добродушна или сакаш мајка Тереза да бидеш, но верувај каква било група да отвориш на фб, така ке си остане отворена и празна....околу нас е многу голема беда, многу болести, многу тажни семејни трагедии..немоќни сме, колку и да сакаме да помогнеме не можеме, на кого попрво!?
Помошта можеби ке им потрае ден два, месец, па и година дена, ама потоа што?

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
СДК прстиве не ги чуствувам од куцање на весникот, а не работам за пари.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
После 2 месеци .. така ? Хм, бар не видов пост во „каде е членот“ дека некој ќе ме спомне, али ништо. Кое Attention Whore сум, м?
Го пишувам ова и бегам авеј пак (само да знаете какви ретарди постојат на светов).

Добро бе мајке му .. овие двајцава ебaни цимери од ПрилепЕбаго шо ги иам, абе ќе престанат еднаш да се ебaт додека сме сите дома ?
Па аман бе .. ми скурчи више да ги слушам двајцата како стенкаат ко некој кyр да им пика и на двајцата у газ.
Ме фати нерва преѓеска, се раздумкав по ходник, почнав тањири да тропам. Шо е тоа осет, абер да се немало бе. Си продужија да си се ебaт ко никој да нема у станов. Па на сета таа и слушав разменување на прашања од типот на „абе ќе свршиш уште малце ?“ или пак „Еј, полека малце ЧОИИИИИИК ме боли .. пополека малце “ и продолжено стенкање ко 10 души да и се наредиле. Типов почна да стенка, ма тоа не беше стенкање, беше грофтање ко некоја свиња. Ебaте типот ебате, типка не знае да изeбе ко шо треба. Остај тоа, 40 минути типката уста не затвори бе. Абе се ебe или муабет си прави ? У курац .. уште шо не го праша дали црвените крвни зрнца му одат у мочката ебaте. Па преку кyр више од нив ..
Затвараш врата .. ахам мисли си дека ќе помине.
Ај у пм више ....

ПС: Гледам орхидејкава ви го „раздвижила“ форумов. Али пак го тупи у место. У место, ептен у место.

До следно видување (не ми се веруе дека ќе има, али ајде) Have fun.
ППС: @Saladin it's been a while since we drank beer : )