Сакам да кажам/Сакам да прашам

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сдк - животот ме научи да бидам борец и да им покажувам заби на оние кои тоа го заслужиле...научив дека на луѓето никогаш не можеш да им ги задоволиш "апетитите"...секогаш ќе се најде нешто што нема да им биде по воља...така да туѓите мислења се само мислења, а не правила по кои што морам да живеам! Фала многу, пријатно! :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://www.utrinski.mk/?ItemID=04DEB38C081684468F2E8A5C309644D0&commentID=663393&pLikeVote=0

Пастирско-домољубната армија и нивните арнаутски браќа ја достигнале цифрата од 185.000 бирократи и тоа без да рачунаат државни фирми. За споредба Наполеон кај Аустерлиц имал 80К армија на 40 милиони граѓани :rofl
Бескрајни колони неписмени полуидиоти, грешки на природата и остатоци од абортус си ја пронашле својата бесмислена егзистенција на државна цицка.
Заедно со нив и со оние квази-приватни али кои ги одржува во живот држаата (сител и остали срања) - секој трет вработен зависи од државната цицка.
Истовремено легендарната бриселска бирократија имала 30.000 вработени, на 500 милиони народ од 28 земји.

Колку што ова е лоша, толку е и добра вест бидејќи ваква манијакална ситуација е неодржлива, посебно за идиотски случајни творби кои немаат грб од еурозона. Ќе биде прекрасна таа слика на дебили оставени како усрани голуби со подигнати кредити, со деците на факс, со стекнати навики на буџетски паразити кога ѓаволот ќе дојде по свое.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ќе биде прекрасна таа слика на дебили оставени како усрани голуби со подигнати кредити, со деците на факс, со стекнати навики на буџетски паразити кога ѓаволот ќе дојде по свое.
Таа слика ќе е прекрасна ама којзнае дали ќе дочекаме да ја видиме.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Дискусиите во темата за ЛШ ме потсетија дека одамна го немав споменато мојот духовен гуру, легендата, месијата, the ascended master, Дејвид Мојс.

David-Moyes-Girlfriends.jpg

(inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler