@MissChievous ете и јас се сметам за gadget junkie. Зборот ми е од Ајфон до некои од инфериорниве-по-цена и нема огромна разлика ако се работи за можности.
Јас целосно се согласувам, и кога имав можности да купам ајфон, јас избрав телефон со дупла помала цена бидејќи сметав дека е лудило да фрлиш толку пари, а можеш да најдеш смартфон со исти (или во тоа време, слични) перформанси. Никогаш не би купила само поради марката, всушност тоа е и една од главните причини зошто ги хејтам епл.
Не е поефикасен Мерцедесот чунки троши повеќе, деловите чинат колку светиот грал, давачките се огромни, осигурање.... за разликата од некои 40.000+ евра во споредба со скромен автомобил добиваш 2,6цм пошироки седишта, држач за лименка или за кафе и поголем гепек. Wow. И мечката и скапата мобиљка повеќе се изјава, испад, статусен симбол, конзумеристички продукт отколку некаква потреба. Или играчка за возрасни
Истиот муабет и во овој случај може да се прави. Делови од епл (за самсунг не сум сигурна) чинат многу повеќе од делови од други телефони (и остали технолошки производи).