Уште едни, тие грешка беа, ама и тие можете да го пробате де

Пирошки
400 грама брашно
250 грама кисело млеко
1 јајце
пола пециво
пола лажичка сода
бикарбона (каков збор бе

)
130 грама рендано сирење или кашкавал
130 грама рендана салама
1 лажица сол
Се расукува кора премачкана со зејтин и се превиткува два пати, се сечат на долго и се пржат во врел зејтин
Ако нешто не разбравте прашајте ја мајка ми, јас само и препишувам од тетратката со рецепти
Пирошки со пченично брашно
250 грама брашно
150 грама пченкарно брашно
пола квасец
1 лажица шеќер
75 грама маргарин
1 лажица сол
200 грама млеко (ГРАМА?!

)

милилитри ваљда мислела жената де
2 јајца
Се кисне, потоа се прават пирошки, па се кисне 15 минути
се печат во рерна
одозгора се мачка со јајце