Парите го вртат светот

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Ништо не е до парите.Би ги дала сите пари само за едно делче разбирање и љубов.

Ама па не се живее само од љубов,можеш да имаш деца, пријатели, семејство да споделуваш љубов и радост околу себе, ама кога ќе ти треба леб на масата со љубов не можеш да го купиш. Парите се отепувачка!

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да можам би сторил исто ко Џокер во Бетмен. Би ги собрал сите пари продавајќи им нешто на луѓето и на крај би ги запалил сите пари. Парите се нешто кое јас највеќе го презирам. Во денешно време тешко е да се најде човек кој нема поматен ум од желбата за пари. Се сложувам дека без пари не се живее, но што да правиш кога светот е таков никаков. Кога јас би можел би живеел во некоја планина каде нема стапнато никој и нема живина во радиус од 10 км. затоа што светот во кој живееме е живо срање у боја токму поради парите и желбата за моќ. Дали парите им служат на луѓето или луѓето се робови на парите?

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Да можам би сторил исто ко Џокер во Бетмен. Би ги собрал сите пари продавајќи им нешто на луѓето и на крај би ги запалил сите пари. Парите се нешто кое јас највеќе го презирам. Во денешно време тешко е да се најде човек кој нема поматен ум од желбата за пари. Се сложувам дека без пари не се живее, но што да правиш кога светот е таков никаков. Кога јас би можел би живеел во некоја планина каде нема стапнато никој и нема живина во радиус од 10 км. затоа што светот во кој живееме е живо срање у боја токму поради парите и желбата за моќ. Дали парите им служат на луѓето или луѓето се робови на парите?

се сложувам со ова !!! па каде отидовме ние...изгледа сни ги заборавиле вистинските вредности заради тие пари :/

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Дека го вртат светот - го вртат
дека не се може без нив - не се може
дека не се се у животот - не се, али водат до тоа се.
Љубов со пари не се купува ама леб се купува. Ај јади љубов де ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Barney

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Помеѓу робот и човек нема некоја разлика. двајцата работата си ја завршуваат беспрекорно доколку се подмачкаат кој со пари кој со масло

LadyD

Полноправен Член
pari.jpg

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Парите го вртат светот, ние се вртиме во круг!... :spin
За жал така е.. (мај опинион).
Што мислите виее?!

001372acd0b50cdc5b3002.jpg

Па мислам се е поврзано со поимот ПАРИ, осем љубовта кон Бога за неа не ти требаат пари.

Се се врти околу парите.. бла бла
Дали кога имаш пари имаш и моќ?
Дали тие ве прават среќни?
Дали кога имаш пари имаш права љубов??

Да, кога имаш пари имаш и моќ.Можеш да направиш многу работи што не можеш да ги правиш кога немаш пари.
Парите и да можат ќе те направат среќен на кратко.Ќе си купиш часовник што одамна си го меркал.Ќе дадеш 150 евра за него.После недела дена поминува меракот.Не си среќен како дента кога си го купил.
Остануваат другарите, роднините и саканата да те прават среќен без разлика дали имаш или немаш.
Кога имаш пари едино на што налетуваш се ороспии.Колку и да не сакаш да се прикажуваш дека имаш пари, имаат таков њух што ти се лепат како лепак.
Секоја чест на девојките кои што ги ценат вистинските вредности на човекот, па пробуваат да имаат нешто со тебе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Andrea Bloodbucket

близнак

Староседелец
21 јуни 2012
169
306
1,063
Тоа што не може да се купи со пари... може да се купи со МНОГУ пари (wave)