Викет лабудине оделе кај паткана ради поштовање и колегијалност, ами как да не -скопјанска работа, паткана не е лебед то ти е нешо измеѓу лебед и гулаб (или по скопски лабуд и голуб), колку да се напрајт мајтап од кафичиве наши...башка и не е смешно само е саркастично.... пак ќе речам море луѓе скопјанци : ни си ги пикајте мадината на менгеме мојт да ви ги стегнат и многу смешно да ви паднит.
Пак оние од владана како ме изнервираја еднаш ко ги напраја тие анти рекламите на јутубон за туризмов наш, со еден малоумен глумец , (не знам дали е вистина ама викет дека од дискавери го зеле) и најмиле уш некој таму да глумат анти кенлери , анти домаќини, анти продавачи. А јас пак до сега такви не сум видел, ама во Скопјено некогаш ко ќе дојдам - не дек сакам да одам, туку чисто информативно да проверам до кај им е кислородон и ќе влезам во некој кафичи и полсат мафтај по то кенљерките- ооо моме , дај ма нешо дој послужине... и таа само се муртит и пак не идет, сигурно во себе си викат: оф леле охриѓаништа сељачишта, сега ќе видат како се наплаѓат овде- скопско пиво 130 денари, абсолут водка 200...амори моме ќе платиме ние, ама вие поскапи и од кај нас сте биле...ам како сакате бе вие буљаши , не гледаш специјален гостин ни е Џони Лајв, ова е море Ванила а не кај вас Кубалибре или Дон Вито.
Постов е резултат на ривалство- не е намерата да ве провоцирам.