Олимпијада Лондон 2012

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Мислам дека во прашање е лично убедување помеѓу одговорните во МТВ за тоа што треба да се емитува и кога. Знам само дека потенцираа дека во преден план им се тимските спортови (меѓу кои и ракометот), а не индивидуалните, па доколку во моментот кога се игра ракомет даваат нешто друго, тоа е зашто другиот тимски спорт или, конкретно, моменталниот натпревар, се смета за поинтересен.
Ете, вчера дадоа три ракометни натпревари во женска конкуренција, а и за денес е најавен еден во машка (22:15, Унгарија - Данска). Сепак, најавија и дека има простор за промени, така што може во последен момент да се жртвува едно натпреварување на сметка на друго.
тоа е многу малку , треба да дозволат да си бираш ти :sreken... Вчера сакав да ги гледам Хрватска : Бразил ама немаше :mad Денес само еден... :unsure

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
  • Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Специфичната композиција и дизајн на олимписките медали се строго одредени од комитетот на градот домаќин, но сепак некои правила мора да се запазат:

- Златните и сребрените медали се направени од 92,5 отсто сребро.
-Златните медали мора да бидат позлатени со најмалку 6 грама злато.
-Сите олимписки медали мора да се најмалку 3 мм дебели и најмалку 60 мм во дијаметар.
-Бронзените медали се направени од бронза и прелеани со бакар.
Не секогаш се доделувале златни, сребрени и бронзени медали.
Во 1896 година, победниците на Игрите биле наградувани со сребрени медали, додека второпласираните добивале бронза.
Победниците во 1900 година на Олимписките игри добивале трофеи и пехари, а не медали.
Обичајот да се доделуваат златни, сребрени и бронзени медали почнало во 1904 година.
По 1912 година златните медали почнале да се прават од сребро и само да бидат позлатувани.
Значи, Олимписките медали се повеќе сребрени од златни, но има и медали кои се направени од чисто злато, како Конгренсиот Златен медал и Нобеловиот медал.
Пред 1980 година, медалот за Нобеловата награда беше изработуван од 23 каратно злато, а поновите се од 18 каратно злато, позлатени со 24-каратно злато.

• Ми се допаѓа
Реакции: Wild.One

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Американките ја изгазија Ангола 90:38:eek,иначе да не знае некој утре дали ќе ја даваат Америка со Тунис?

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Обожавам да гледам пливање а и пливачите не се лоши на изглед.(wasntme)
Lacourt;jpg.jpg

Брејјј лепотан е, штета што вчера не освои медал.
Вчера Ањел пак го победи Лохти(y) . Браво за французиве.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dolphine

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Американциве неможат да промашат,овие од Тунис 50 поени дали ке имаат:rofl,забивањето на Вестбрук:eek

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
се што имате да кажете за Олимијадата....тука. :D
Јас немам шо да кажам. :D
Олимпијади, првенства, мрвенства гледам само ако учествуваат нашиве репрезентации. Тоа е така зашо многу го љубам спортот :sram