Најдобра марка на компјутер/лаптоп

Најдобра марка според мене е:

• Lenovo

Гласови: 6 26.1%
  • Dell

Гласови: 9 39.1%
  • Fujitsu siemens

Гласови: 0 0.0%
  • HP

Гласови: 4 17.4%
  • Acer

Гласови: 6 26.1%
  • Asus

Гласови: 2 8.7%
  • Apple

Гласови: 5 21.7%
  • Toshiba

• Gateway

• MSI

Гласови: 1 4.3%
  • Sony

• Други, ќе наведам

• Вкупно гласале
    23

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Која е најдобра марка на лаптопи/компјутери според вас?

Јас скоро сите сум ги користел, но најдобри се Dell, HP, Acer.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Apple и Dell.

Apple е најдобар за по дома, за Facebook, Skype, сурфање на интернет. Истотака за училиште, за пишување. Лесни се и тенки се и може да се разнесуваат насекаде. Батеријата им трае долго, па не морам да трчам по полнач за да не ми се изгасне. И, за разлика од Windows, iTunes работи најбрзо и најдобро на iOS.

Одредени модели на Dell се најдобари за на работа, oние потенките (notebooks) се добри за на училиште за презентации. Истотака Dell имаат многу моќни модели за игри, како на пример Alienware.

Вреди да се спомнат и Lenovo, Acer, Asus и Sony.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Имам Lenovo, HP и Packard bell.
Lenovo е мој веќе неколку години го користам и ептен сум задоволна, е веќе батеријата му ослабна, но не го носам со мене. Дома го користам и ако треба некаде да одам си го носам со мене, најчесто за проекти и за дремење на нет го користам.

HP исто така постар е, таттко ми тој го користи за комуникација кога не е дома и кога е дома (почесто патува и му требаше мал и овој ХП му е супер).

Packard bell ми е најнов и околу 7 часа батерија држи, тој сите го користиме и за сѐ(за игри не).

Пишував постар бидејќи се некаде од пред 3-4 години, а последниот ми е од лани.

• Ми се допаѓа
Реакции: ace_rot

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Имам Lenovo, HP и Packard bell.
Lenovo е мој веќе неколку години го користам и ептен сум задоволна, е веќе батеријата му ослабна, но не го носам со мене. Дома го користам и ако треба некаде да одам си го носам со мене, најчесто за проекти и за дремење на нет го користам.

HP исто така постар е, таттко ми тој го користи за комуникација кога не е дома и кога е дома (почесто патува и му требаше мал и овој ХП му е супер).

Packard bell ми е најнов и околу 7 часа батерија држи, тој сите го користиме и за сѐ(за игри не).

Пишував постар бидејќи се некаде од пред 3-4 години, а последниот ми е од лани.

Од кај го зема Бел-от?