Модерна психологија

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
па фала богу,штом верувам значи дека постојам и вистински постојам,а феномен реков дека феномен значи,појава која што секое појавување може да се прати а феномени постјат и во физиката,значи секоја физичка појава представува движење на материјата ,меѓутоа не секое движење е физичка појава.Под физичка појава се подразбира тоа движење на материјата кои ни се на нас битни за суштинското разбирање помеѓу мене и тебе.;)
?????
 
  • Like
Реакции: existence and diva orhideja

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,466
1,185
1,133
тоа е до човекот
кај ниекои помага
кај некои не

но ти со ова воглавно го даде одговорот
Од мое искуство од прочитаните ваквни книги,имам само стекнато знаење,но во пракса никако да успеам да применам нешто.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,220
1,747
253
тоа е до човекот
кај ниекои помага
кај некои не

но ти со ова воглавно го даде одговорот
Од мое искуство од прочитаните ваквни книги,имам само стекнато знаење,но во пракса никако да успеам да применам нешто.
Ах Македончиња,која утка сум ја направила,ај нема везе,знам само јас и егзистенција.Извини нема ништо лично со тебе.
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,063
1,133
Многу зависи и од книгата и од читателот.
Мене една книга ми го смени животот, односно јас сама си го сменив животот благодарение на книгата
или
јас си го сменив животот благодарение на себе си, но таа книга ми даде малку храброст да се обидам и на некој начин ме насочи да си ја променам перцепцијата кон животот.
Можеби не била само книгата во тој момент, но и таа има удел.

Постојат еден тон книги за самопомош, но не се сите исти, сепак треба да знаеме да разликуваме добра од книга наменета пред се за комерцијални цели.
За тоа дали помагаат овие книги или не нема да пишувам повеке од моето лично искуство. Сметам дека тоа е индивидуално и повеке зависи од читателот одколку од самата книга.