Мир во животот

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
185
43
Дали постои и дали и како може да го пронајдеме тој момент во животот?
 

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,068
1,133
Постои, секако дека постои, ама за секого е индивидуално, не може да се најде универзално решение, а и постигнувањето на мирот е процес, не е нешто што бара само една работа и толку.
Основното нешто е да се елиминира егото во поголема мера, потоа би требало да се одредат приоритети и најважното - да се прави она што се сака, а не она што се мора или она за кое се мисли дека е правилно.
Послушноста е голема пречка кон постигнувањето на индивидуалниот мир, посебно послушноста од страв. Кога човек ке најде начин да се оттргне од старите матрици наметнати од авторитетите, може да каже дека делумно го достигнал мирот во својот живот.
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Мир.. Уууф колку длабок збор еј..
Да можам најгласно да викнам, цел свет да ме чуе и пак знам дека душава, а бе најдлабокиот дел од мене никогаш нема да чуе.. А постои.. Верувам дека постои.
И ќе се борам за да го добојам тој мир..
А ќе го добијам кога дете ќе родам пошто само тоа е битно и само тоа ќе ми даде среќа и мир . толку
 

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,366
3,059
1,133
Mirot se postignuva so zrelosta.Kako sto covek staree go razbira zivotot i gi prifaka rabotite sto toj gi nosi na pomiren nacin. So realizacija na sopstvenite sonista i ambicii, so prifakanje na realnosta covek poleka stanuva se posmiren.
 

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Дали постои и дали и како може да го пронајдеме тој момент во животот?
ВИДИ ВАКА, МОЕ МИСЛЕЊЕ Е ДЕКА ЧОВЕКОТ НЕ Е ПРЕТПЛАТЕН НИТУ МУ Е МИРОТ ЗАГАРАНТИРАН. МИРОТ НА ЕДЕН ВОЛШЕБЕН ИЛИ НЕОБИЧЕН НАЧИН Е НЕКОЈ ВИД БЛАГОСЛОВ. ПО МОЕ МИСЛЕЊЕ СЕКОЈ ШТО Е ПРИРОДНО СПОКОЕН ДОБРОНАМЕРЕН И ПОЗИТИВЕН Е НАГРАДЕН СО МИР.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Дејви

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
969
1,133
Јас мислам мир ќе имам кога ќе завршам факултет, зошто стрес и анксиозност ми се секојдневие. :)