Машки одговори за сексот

Статус
Затворена за нови мислења.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Која е вечната женска дилема во љубовните односи?
Жената не треба да се грижи дали има совршено тело, затоа што мажот, кога е возбуден не размислува за тие работи.
Ова се 9 прашања за сексот на кои одговараат мажите:

1. Што мислат мажите за предиграта?
- Постои мислење дека предиграта е нешто што го бараат жените, а мажите го прават без желба. Меѓутоа, допирањето, шепотењето, галењето и сè друго што му претходи на сексот, всушност е составен дел на самиот секс – па зошто тогаш мажите би сакале тоа да го прескокнат?
2. Што навистина сакаат мажите во кревет?
- Најмногу од сè сакаат да ја возбудат својата партнерка.
3. Што е најпредизвикувачката работа што може жената да ја направи?
- Самиот факт дека девојката ужива во кревет со него е повозбудлива од сите трикови и потфати во креветот.
4. За што не треба да се грижат жените во тек на сексот?
- Не треба да се грижат за својот изглед - ако сексот е добар, нема работа со која сте вие незадоволни, а која мажот ќе ја забележи. Само можете уште повеќе да му се допаѓате.
5. За што размислуваат мажите за време на сексот?
- Се прашувам што ќе се случи ако го направам ова? Дали ги превземав сите заштитни мерки? Што ако забремени? Дали ужива? Ова е одлично, чувството е неверојатно...и слично.
6. Ако мажот не доживее оргазам, дали тоа значи дека не сум добра во кревет?
- Не. Тоа едноставно никогаш не може да се случи. Можеби е во прашање кондомот, можеби некој негов проблем во главата. Ретко кога таква работа има врска со девојката.
7. Како да го прашам партнерот дали се тестирал за полово преносливи заболувања, а да не го преплашам?
- Ако се налути поради вакво прашање, треба веднаш да го оставите. Навистина оваа тема го расипува расположението, но нема причина да не ви одговори на тоа прашање...освен ако...
8. Дали кондомите навистина им ја отежнуваат работата на мажите?
- Да. Кондомите се проблематични, освен ако мажот не е многу возбуден. Но, според нивните зборови нема разлика помеѓу оргазам со и без кондом.
9. Колку зборуваат мажите за своите сексуални искуства пред другарите?
- Најверојатно исто толку колку и девојките со своите другарки. Се прераскажуваат најчесто некои екстремни ситуации, возбудливи или смешни, а често бараат и совет.

*превземено од crnobelo.com

Кои се вашите одговори на овие прашања?
Што е точно, а што поинаку?
Дополнете, дообјаснете.
По можност со повеќе од една реченица :cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Дополнете, дообјаснете.
- Предиграта е убава работа, особено поминувањето со јазик и усни на вратот, стомакот, препоните...од моја страна сакам кога орално ја задоволувам и кога и го гледам изразот на лицето и реакцијата на мојот јазик.
- Внесена девојка, предадена на моите раце и на нашето заедничко задоволство.
- Јас би и дозволил и да ме врзе и да ми прави што сака :)
- Да нема гајле дека нема да ми свиѓа ако имала 300 грама повеќе или дека нема да уживам со неа ако спојлерчињата и биле големи (за мене се топ) :cool:
- Размислуваме да ја задоволиме и дека сме ги презеле сите работи за безбеден секс.
- Врска нема ова. Битно двајцата да уживаме во сексот.
7. Како да го прашам партнерот дали се тестирал за полово преносливи заболувања, а да не го преплашам?
- Де бре, неам девојка од Руанда или од Сомалија :)
- Поубаво е без кондом зашто така најубаво ја осеќам топлината на вагината, нејзината влажност и пулсирање. Но сепак, кондом си е кондом кога треба.
- Нема шанса тоа да му кажувам на другар што сум правел со девојка ми додека сме се сексале. Да, може да споделам некои сексуални односи со другарите за цури од други држави пред 4,5,6 години на одмор, колку да се насмееме, инаку девојка ми и нашиот интимен однос си ги чувам само за себе кога се во прашање другите.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Се сложувам освен за последното,сепак не секој кажува се на другарот

KaMa(

Полноправен Член
1 јули 2012
42
32
18
Која е вечната женска дилема во љубовните односи?
Жената не треба да се грижи дали има совршено тело, затоа што мажот, кога е возбуден не размислува за тие работи.
Ова се 9 прашања за сексот на кои одговараат мажите:

- Постои мислење дека предиграта е нешто што го бараат жените, а мажите го прават без желба. Меѓутоа, допирањето, шепотењето, галењето и сè друго што му претходи на сексот, всушност е составен дел на самиот секс – па зошто тогаш мажите би сакале тоа да го прескокнат?
- Најмногу од сè сакаат да ја возбудат својата партнерка.
- Самиот факт дека девојката ужива во кревет со него е повозбудлива од сите трикови и потфати во креветот.
- Не треба да се грижат за својот изглед - ако сексот е добар, нема работа со која сте вие незадоволни, а која мажот ќе ја забележи. Само можете уште повеќе да му се допаѓате.
- Се прашувам што ќе се случи ако го направам ова? Дали ги превземав сите заштитни мерки? Што ако забремени? Дали ужива? Ова е одлично, чувството е неверојатно...и слично.
- Не. Тоа едноставно никогаш не може да се случи. Можеби е во прашање кондомот, можеби некој негов проблем во главата. Ретко кога таква работа има врска со девојката.
- Ако се налути поради вакво прашање, треба веднаш да го оставите. Навистина оваа тема го расипува расположението, но нема причина да не ви одговори на тоа прашање...освен ако...
- Да. Кондомите се проблематични, освен ако мажот не е многу возбуден. Но, според нивните зборови нема разлика помеѓу оргазам со и без кондом.
- Најверојатно исто толку колку и девојките со своите другарки. Се прераскажуваат најчесто некои екстремни ситуации, возбудливи или смешни, а често бараат и совет.

*превземено од crnobelo.com

Дополнете, дообјаснете.

1. Секој што знае да ужива во целосната секс игра, нема да ја скока предиграта. Тие што ја скокаат, само спринтаат кон оргазмот, за после да си заспат или да се фатат за далечинскиот управувач.
Исклучок тука се ситуациите на брз секс.
2. Точно е дека сакаме да ја возбудиме и задоволиме нашата партнерка. Дополнително, не ни паѓа лошо ни од вакви изненадувања. :D
stockings.jpg

3. Ај сега, ај сега...до толку ли ќе го центрираме женскиот филм?
Да, како што реков, убаво ни е кога партнерката ужива, но има работи што може да се направат кои дополнително ќе ја загреат ситуацијата. Пример, (и ова ќе звучи многу МАШКИ) самоницијатива на тема орален секс.
Некогаш е грдо ако треба да се убедуваш со типката. Т.е. секогаш е грдо. Ова доаѓа од некој што сака да пружа и прима, значи нема себичност тука.

4. Да
5. Да, + "се надевам дека нема сексов да го изромантизира до смрт следното утро и да ме прогласи за љубовта на нејзиниот живот"
6. Во најголем дел од случаевите НЕ ЗНАЧИ, баш како што пиша, проблемот може да е нешто психолошки во моментот.
Стрес, недостиг на хемија, мислите му се на друго место...
7. Точно. Секој има право да се грижи за своето здравје, и двајцата треба да се отворени кон вакви теми. Нема љутка.
8. Кондомите ја влошуваат работата кога си 50/50 во сексот, некакво возбуден, ама и се мислиш кој е моменталниот резултат меѓу Италија и Хрватска. Ако си доволно возбуден, само фураш.
Оргазмот е супер both ways.
9.Јас не разговарам за детали со никој. Едно е жените да разговараат за секс со мажи, а друго е некој тип да споделува со френдовите сочни детали, нема како да не го сменат мислењето за неа, па и да протечат информации понатаму за тоа каков фрик, или дека всушност таа е курвичка, само се прави питома во јавност.
Сум видел такви ситуации и потенцијалните штети што можат да ги донесат. моите партнерки не била изложени на такво нешто.

Сепак, мислења на еден дечко. Нека споделат и другите.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue and melpomena

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
ах, ова сум го започнала јас, шо не значи дека нема да го отерам сега во канта
:D

Статус
Затворена за нови мислења.