Македонски сликари

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
Симпатична типка и сето тоа ама кога ќе се појави поимот "академски" во причата веднаш во умот се појавуваат слики на лик од Калкута кој прска пролив од задникот заразен од колера. Академски, сериозно? Во ликовната и графичката уметност високото образование игра улога колку и Сан Марино на било кое светско во фудбал. Повеќе креативност, помалку титули и дипломи. Државата и образовниот систем не створиле ниеден Ванг Гог, Кајам Сутин, Енсор или барем Алесандрини.