окиНе велам апсолутно сите мислењата, критиките итн. да ѓи отфрлиш на друѓите луѓе ако не се согласууваат со твоето мислење или ти штетат на некој начин, ами просто да ѓи видиш, анализираш и на крај да одлучиш дали ќе ѓи прифатиш или не, дали ќе продолжиш по истиот пат или ќе го смениш патот. Но доколку тие мислења, критики итн. бидат лажни односно лицемерни тогаш одлуката дали да ѓи прифатиш или не ќе ти биде нереална и неоснована. А во случај да ѓи прифатиш, а истите да бидат лажни, тогаш патот по кој одиш ке ти биде нереален односно ќе живееш во илузија.
Се разбира дека не можам да ги разделам човечките особини на потребни и не потребни. И имаш убаво објаснување зошто. Но јас лично избирам да ги отфрлам или изменам оние за кои сметам дека му штетат на човештвото во глобала или на мене лично како единка.
Природата не ме надарила со апсолутна способност секогаш да успеам да прочитам меѓу редови. И во случаевите кога нема да успеам да ја прочитам пораката тогаш истата го губи своето влијание и значење.
агри то дисагри, мојт така?
патем речено „ги“, а не „ѓи“
и ај, дај новата тема