Васка Љатева е една од основачте на новата култура мегу младинта уф гивгилиа,јас брм сум тка уптна
Кој е таа Васка Љатева, или ве мрзе сега да кажуете? parvati мош некуј вечер ако се напафкамо, те туј неиспланирано мош да научиме гевгелијски јазик. Па мош и женске да маваме по форум од гевгелија.
Де мор Мелпоменке , само зијан ми напраи да се одново измучу, беги там, ќе научим ќе се вратум одново на тема.А ти да не лагиш оти гевгелијски са лафе ако пумешиш охридски и куманоФски?
Кој та знае колку време гу студирше одговорут на мелпоменаДе мор Мелпоменке , само зијан ми напраи да се одново измучу, беги там, ќе научим ќе се вратум одново на тема.
Не многу, само половина саат, не уму да лафам гивгилиски, испобунил сум се сам со овуј пост да гу е**м.Кој та знае колку време гу студирше одговорут на мелпомена
Коа сме веке ЗијанДе мор Мелпоменке , само зијан ми напраи да се одново измучу, беги там, ќе научим ќе се вратум одново на тема.
Ќе учаХме.......учааме е СтрумичкиНого е лесин,ќи вежбиме аку сакиш
ама сеа ти веќе спијш иначе ќи учааме.
Ми мош и ки у научте чувекут ама треба прво вие да знајте......оти нешто на Струмички ми тепте не на ГивгилијскиМи само кажи ти ак толко сајш ниа ки та научме шо са сикириш