Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
На час по веронауку, учителка прашуе: -Кој сака да иде на небо, нека дигне руку!!! Сви дигав освен Перо.... -Перо па ти нејќеш ли да идеш на небо, зашто? -Па мене мама ми кажа после школо право дома да иду!!!
Тато ја појде у чаршију да искачам, имаш ли паре? -Слободно иди сине, имам ја паре, не се секирај!
Колумбо гу е открија Америку само затој што е бија НЕОЖЕНЕТ!
Да е имаја жену било би овакој:
- А зашто мораш да идеш бш ти?
- А зашто не пратив некога другога?
- Што без тебе нели може?
- Ти луд си или глуп?
- Нели видиш дека те искористуев?
- Што криеш?
- А што, само мушки ли ќе идете… Ја брее?
- Ма немој?
- Све си ти испланираја знам ја… Ти одамна си се договорија сс тија курве Индијанке!
- А зашто не можу и ја да иду ако си ти шеф? Мене никад не ме водиш нигде!
- Каква бе округла Земља? Бреее све би измислија само да не си дома!
- Ако отидеш ја одма се враќам куде маму!
- Не можеш да идеш и готово!
- Ништо нема да се деси ако свет остане и даље раман како плоча.
- Чуеш ли бе, немој да ми се облачаш затој што НЕ ИДЕШ НИГДЕ!
Баба Цвета сакал да ги провери свои три зета колко гу сакав, и решила да ги тестира.
Викнала га првога зета на гости и рипнала у реку да се дави. Зет рипнаја по њума и гу спасија. Јутре д’н пред његову куќу осмнаја нов Фиќо с’с поруку: Пуно фала – твоја баба.
Другу недељу викнала га другога зета и исто. Рипнала да се дави, зет улегнаја у реку и гу спасија. И баба Цвета и на њега му купила ново Фиќо с’с поруку: Пуно фала - твоја баба.
Треќу недељу викнала га и најмалога зета и исто. Рипнала у воду да се дави.. а зет завртеја главу и баба Цвете се удавила. Јутре д’н пред његову куќу осмнаја нов Ауди с’с поруку: Пуно фала – твој дедо.
Полицајац на работу на стадион за време на стадион нервира се нервира и у едно време вика: -Добро бе мајку му стара нели можете да ќутите и навивате!?
Кумановска поезија:
У Куманово негде у некое село
покрај слану тихо венеше цвете....
виде ги сс другога се гњете....
она витка се витка....снагу крши..
а он идиот надвор сврши...убисва дете...!!!