Мене ова ми изгледа на закана,кога веќе сме кај заканите.
И незнам зашто секогаш мора да се прави споредба Црно-бело форум - Кајгана форум
Можеби затоа што старите биле во право кога рекле дека треба да се учи од грешките на другите?
Самобендисаноста ги брка членовите од тука.
На Кајгана сум активен член 4 и кусур години. Сум дискутирала во чет муабети, сеир муабети, сериозни дискусии и еден тон други можни теми сум коментирала, сум отворила и неколку.
Знаеш која е најголемата разлика? Тука НЕ МОЖЕШ да дискутираш.
Кога се зачленив, бев радосна - ејјј супер, има толку теми за муабетење. Почнавме да дискутираме на една тогашна жешка тема, и пази, никој никого не навреди лично, туку со остри аргументи полемизиравме јас, моите истомисленици и оние кои не мислеа како нас.
Приложувавме научни докази за истото, се поддржувавме, побивавме итн.
И во најголемиот жар на дискусијата, темата беше заклучена.
Зошто? Затоа што некој пишувал пази, оф топик. Цела една група беше казнета, цел форум беше казнет и сите членови.
Тогаш и престанав да се логирам. Сега пред некој ден се логирав пак.
И колку и да тврдите дека е ,,се подобро,, - ич не е подобро.
За 2 дена нема 5 теми отворено. Мртви теми има колку сакаш.
Теми за дискусија и отворено ,,кршење копја,, нема.
Можеме до бесконечност да си коментираме за шарени хеланки и да си пишуваме поезија.
Ама можеме тоа на пример, и на блог да го правиме.
Форумот е место за дискусија. Не треба да се сложуваме сите. Досадно е така.
И нормално дека ќе го споредуваме со Кајгана. На многу од нас Кајгана ни беше тутор за тоа како треба да изгледа еден форум.
Една година не е мал период за да се научат некои работи.
Ама нема да се научат се додека некои модератори се сметаат за богови, а админот не сфати дека овој форум постои ради членовите кои секојдневно пишуваат.
Мод не може секој да биде, за тоа ти треба компетенција.
Јас и после илјадници мислења и допаѓања, не се сметам за компетентна да се кандидирам за мод на Кајгана.
Уствари да. Таму членовите предложуваат мод. И самиот тој пред се треба да се кандидира.
И ти гарантирам дека ако еден мод има толку членови кои се против него, како тука против тебе, брзо ќе биде сменет.
Затоа што форумот не живее од модовите, туку од членовите.
Да не се разбереме погрешно, немам ништо конкретно против тебе, немам поим каков мод лично си ти. Ама ја читам темата и ги кажувам впечатоците.
Точно, можам да си одам кога сакам. Не е никаков проблем, и ќе си одам.
Не гледам причина да коментирам на боза теми од типот на гламстик, нели.