Да, знам дека е американски празник, но да, за мене е интересен празник и си го поштувам и посакувам и ние да го славиме.
Во случај ако некој некогаш сака да си направи журка, еве некои интересни предлози:
Во принцип портокаловата боја преовладува, во комбинација со црна. Така да, најубаво е да се изберат работи во тие бои од чашки, цевки, чинии, балони до
разни украсни декорации. Тука совршено се вклопува тиквата (и Jack-O-Lantern дизајнот) како главна декорација и еден од најпристапните производи на есен. Но, интересна е и
зелената комбинација.
Jack-O-Lantern сос за мацкање. У принцип, сос базиран на кашкавал кој совршено би одговарал со тако чипс.
Frightful fruit kabobs. Јас дињата би ја заменила со тиква, ем е потребната боја, ем е попристапна периодов.
Cheese and pretzel Witches' Brooms. Лесно е да се купат стапчињата, но кој ќе биде доволно вешт да го изведе ова?
Pumpkin Rolls. Ова е еден од најлесните рецепти и јас лично, би додала малку цимет и шеќер, мислам дека повеќе би одговарала блага верзија.
Fruit platter Jack-O-Lantern. Многу едноставно, а финтаџиски, овошјата се подредуваат за да се добие таа форма.
Jack-O-Lantern sweet potato fries. Исто така прост рецепт, слаткиот компир се сече на кругчиња и се сече за да се добие ликот на Џек.
Carrot finger food. У принцип може да се изведе со било каков сос или салата, штосни се морковчињата како декорација.
Halloween spider pizza. У принцип се што ти треба е тесто за пица, кашкавал, маслинки и чајна.
За крај, нешто за оние кои имаат двор:
Нека го направи ова некој... I dare you... I double dare you.
Уште храна и
пијалоци.