Хах, оставам тогаш простор
вие слободоумните луѓе чии умови не познаваат граници да си замислувате идилични атмосфери каде се` е поставено по ваша замисла.
Ај вака сеа. Јас не тргнувам со став дека тебе треба да ти контрирам по автоматизам туку имам многу против ширењето и пропагирањето на тие такви „слободоумни“ ставови. Намерно се ставени во наводници, ќе ти дадам и цитат подолу зошто се во наводници. Проблемот со тие такви размислувања дека општеството гледа само профит јада јада јада е што не нудат решение туку само дрндаат нешто што сите го знаат. А кога дрндаш нешто што сите го знаат си досаден.
Друго, ако ти не се замараш со тоа што мислам јас зошто ти значи дали јас ќе те разберам тебе? И што има тука за разбирање кажи ми? Да не објаснуваш ракетна наука на сумерски јазик па да не може да те разбере никој? Ти си создала некои си твои ставови, доаѓаш тука и ги презентираш и очекуваш аплауз за оригиналност, а на секој што ти се противи му велиш „Ти си затворен ум, не можам да правам муабет со такви ко тебе!“?
Трето, она што тие такви „слободоумни“ ставови го зборат нема допир со реалноста. И она што не можам да го прифатам е што не само ти туку многумина такви ко тебе кои ми дошле пред нос на било каков начин е што вие сте се умислиле дека светот треба да го спасувате од злата кои го опседнале. Captain Ahab е баш убав приказ за тебе и сите ко тебе.
А сега за наводниците еднаш одамна зборев,
еве зошто ги ставив.