Избор на нов админ

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
мене предложете ме за лошите работи, не може форумот да е "перфектен" и да нема фрки.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,906
1,683
Disco
Thanks, but no thanks.

Сале, Бобо, Сајко (сосе бан), Аутрајдер, сите се компетентни...а за средниве двајца знам 102,3% дека се и технички потковани.
Знам и @ShakaZulu дека одлично води форуми, само мислам дека се имаше искажано оти не сака/нема време. (think)

Ако не се лажам, админствувањето освен модерирање повлекува и техничка подршка до некое ниво...егзистенс колку што можам да проценам прилично добро ги владее работиве околу ксенфоро и општо информатика, not sure дали тоа му е струка или не ама како и да е би бил добар избор :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and lady_blue

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,032
9,656
1,683
Normandy
Ај сеа вака посериозно. Имам листа на некои (постари) членови кои би биле добри модератори а меѓу нив и некои одлични администратори.
Како за почеток, имам еден првичен предлог - администраторството да се додели на најмалку 2ца, а највеќе 3ца членови.
Зошто? Првично од мое лично модераторско искуство кога „моќта“ е доделена на повеќе од еден човек, не постои апсолутен влатетел, макар колку и тој да бил добар. Што значи секогаш во погорните (невидливи-за-обичниот-член) подфоруми ќе има место каде ќе се консултираат 2-3цата админи. Зошто истотака бројката е битна? Не секогаш едниот е во состојба веднаш да излезе во пресрет. Вака кога се 2ца, шансите се дуплираат. 3ца мислам дека е идеална бројка кога форумот би живнал малку повеќе.
Одиме сега на листата за потенцијални кандидати.
Електра - се има покажано како најпрактичен пример на модератор што икад имам упознато по форуми уопште (не дудлам, чиста вистина). На моменти решителна, но секогаш поставува прво предлог па после тоа реагира на истиот. Често е на форумот, ептен ретко имала lags ради обврски. Технички мислам дека има шљив, а ако не, има капацитет брзо да го научи.
Егзистенс - Многу слична слика со онаа погоре, иако никогаш не бил модератор тука, не се сомневам во неговата техничка вештина. Има давано мал милион на предлози индиректно на темата погоре. Иако расудува исклучиво логички, мислам дека интернет просторов му има дадено голем удел да биде попрагматичен од многу поодамна.
Лејди Блу - најпрагматичната личност на форумов воопшто. Иако знае да се запне на дискусии контра нелогични аргументи, со нејзиниот фонд на зборови повеќе придонесува дискусијата да оди во нагорна линија. Поттикнува, не закопува.
Мис Шќен... овај де @MissChiveous. - Слична слика на Електра со поблаг тон. Секогаш прво се дискутира погоре дали, што и како па после тоа се делува. Колегиална личност парекеланс.
Јами - ако ништо друго, една супермодераторска алатка секако заслужува. Сега иако е ретко во моментов тука ради обврски чинам, мислам дека е најпозитивната личност во форумот.
Сајко - би му дал 2-3 подфоруми да ги модерира (онаму кај што е искован). Логичар е ко другар му, малце понекад го фаќаат блесавите, али мислам дека добро би се носел ако не, како модератор.
И за крај Саладин. Зошто НЕ - По лична желба не би сакал да бидам администратор. Не сум технички поткован, ако намирисам трол, не знам како да го истерам освен да го множам со нула (а тролови имаш со лопата да ги ринеш), би се консултурал со колегиумот но сум крајно неодлучен за големите ствари cause of overthinking... Не дека сево ова се учи, но се осеќам too old for that...thing.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Без разлика кој како сака, мое мислење е:

@existence , пред се поради технички причини - сметам дека нема член со поголемо знаење кое и те како е важно за водење на форум; а потоа и затоа што е објективен по карактер и тоа е исто така важно за одржување на слога помеѓу членовите.
@Saladin и @Electra , според мене најдокажани членови во сите области, од постоењето на форумов - одлично извршување на обврските како модератори, интелигентни и забавни членови, одржување на дискусија, хумор и добра атмосфера - сето тоа што е потребно за еден форум.

Така да, се сложувам со Сал дека подобро би било кога би имало повеќе админи - ако се направи "правилен" избор, резултатот би бил каде-каде подобар отколку еден единствен админ.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,477
9,164
1,683
Кушкундалево
Кој и да биде, се сложувам со саладин дека двајца ќе е подобро од еден чисто колку да се има присебност дека не си алфа и омега. Што знам за кого би се одлучил, веројатно би било саладин, сајко, електра или мисшкендија.

Исто би сакал да дадам еден предлог уште пред да се почне со гласање, анкетата или гласањето да биде транспарентно и да може сите да го гледаат. Не мора да се гледа кој за кого гласал за да не биде после натиго-дајмиго туку чисто за да се одбегнат било какви сомнежи и грешки од човечки фактор.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena