Зошто жените изневеруваат?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
таа тема е од 2007. ти само си го ископирал воведот.....ти не си легионер, ти си лејди гага

:rofl :rofl нека не ми замери форевр ама како да не кажам дека последниве неколку дена ај лајк ју...

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and Lady*

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Баш вчера на ручек некако дома се разви оваа тема, не знам изгледа имаше некој филм на телевизија па продискутиравме. Мајка ми искоментира дека жената изневерува кога ќе се почувствува непосакувано, и кога дечкото/сопругот не и пружа нежност и љубов така како што таа очекува. Јас која бев крајно против таквите работи, значи нај нај нај против...но....изневерив еднаш , признавам. Се срамам, се каам, и се обидувам веќе дооооолго време да заборавам дека се случило. Причината моја е неоправдана, што и да кажам е сувишно. Нема да ме оправда ни тоа ако кажам дека сум била запоставена од дечкото, ниту дека емотивно ме остави да се чувствувам празно, несакано и непосакувано. Нема да ми се прости ни ако кажам дека имав потреба да се почувствувам жива барем на еден момент. Бев слаба, и наместо да чекам ситуацијата да се среди и работите да се вратат во нормала, јас си ги погазив сопствените вредности:( Совеста никогаш нема да ми биде чиста. Ова го пишувам еве еднаш и повеќе никогаш нема да се осмелам да го напишам/кажам истово. Нека ме гони , сум заслужила. Изневерувањето е за слаби, глупави и емотивно испразнети карактери. Цел живот ќе зборувам и ќе советувам никој да не направи такво нешто. Сега сум друга, сега сум силна и никогаш нема да потклекнам. Тие работи се решаваат поинаку, не со бегање во туѓа неискрена прегратка.
Мажите , веројатно од истите причини.(тие што тоа го прават само од каприц и самодокажување за мене не се мажи и за нив не дискутирам) И Нормалните мажите знаат да се осетат празно и запоставено.И тие знаат да патат и да побараат нежност од некоја што во моментот ќе им се најде на патот. Затоа никогаш не смееме да дозволиме да го запоставиме партнерот. Доколку има љубов треба да се бориме силно за да се пребродат тие падови. Разговор,ислушување,поддржување и се ќе се реши. Во спротивно ризикот да се изгуби засекогаш саканата личност е голем и фатален.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Баш вчера на ручек некако дома се разви оваа тема, не знам изгледа имаше некој филм на телевизија па продискутиравме. Мајка ми искоментира дека жената изневерува кога ќе се почувствува непосакувано, и кога дечкото/сопругот не и пружа нежност и љубов така како што таа очекува. Јас која бев крајно против таквите работи, значи нај нај нај против...но....изневерив еднаш , признавам. Се срамам, се каам, и се обидувам веќе дооооолго време да заборавам дека се случило. Причината моја е неоправдана, што и да кажам е сувишно. Нема да ме оправда ни тоа ако кажам дека сум била запоставена од дечкото, ниту дека емотивно ме остави да се чувствувам празно, несакано и непосакувано. Нема да ми се прости ни ако кажам дека имав потреба да се почувствувам жива барем на еден момент. Бев слаба, и наместо да чекам ситуацијата да се среди и работите да се вратат во нормала, јас си ги погазив сопствените вредности:( Совеста никогаш нема да ми биде чиста. Ова го пишувам еве еднаш и повеќе никогаш нема да се осмелам да го напишам/кажам истово. Нека ме гони , сум заслужила. Изневерувањето е за слаби, глупави и емотивно испразнети карактери. Цел живот ќе зборувам и ќе советувам никој да не направи такво нешто. Сега сум друга, сега сум силна и никогаш нема да потклекнам. Тие работи се решаваат поинаку, не со бегање во туѓа неискрена прегратка.
Мажите , веројатно од истите причини.(тие што тоа го прават само од каприц и самодокажување за мене не се мажи и за нив не дискутирам) И Нормалните мажите знаат да се осетат празно и запоставено.И тие знаат да патат и да побараат нежност од некоја што во моментот ќе им се најде на патот. Затоа никогаш не смееме да дозволиме да го запоставиме партнерот. Доколку има љубов треба да се бориме силно за да се пребродат тие падови. Разговор,ислушување,поддржување и се ќе се реши. Во спротивно ризикот да се изгуби засекогаш саканата личност е голем и фатален.

ти благодарам на твојата искреност што ја имаш и што сподели една своја интима на форумов каде сите глумат светци безгрешни.
Што и да било причина во овој момент не е важно важна е иднината и сегашноста.
се слагам со тебе може најчеста причина за женско неверство е токму тоа недоволно внимание на девојката жената најлоша работа е да се запостави !!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
кажи ми го тоа во лице кога ќе ме видиш ако си храбар само толку ќе ти речам
за вака преку форум лесно е
уште нешто да додадеше?
а зошто да ти го каже во лице а не на форум,детето ништо не излажа,само тој приложи доказ за она што го кажа.
зошто да нема храброст во лице да го каже кога ја зборува вистината поткрепена со доказ?
ке го тепаш?
Ма дај,наместо да се засрамиш и пробаш нешто да смениш околу поставувањето на теми,на сите може да ни се деси да ископираме,да бидеме не упатени,ете ке се најде некој ке ни укаже колку неубаво изгледа,ти наместо да се смениш уште па и се закануваш,навредуваш...па ке игнорирал,игнорирај Легионер само не тепај се кога ти се плеска вистината во очи,кога не сакаш да се учиш на грешките барем не се заканувај.

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and slb_bobo

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
кажи ми го тоа во лице кога ќе ме видиш ако си храбар само толку ќе ти речам
за вака преку форум лесно е
батка, форумов го сметаш премногу озбилно ебаго!
искулирај, оди шетни, мавни пиво, едно две......
Инаку вистината боли а? Го ископира воведот од друг форум. Не велам дека ако постои некоја тема на КГН, дека не треба да ја има на ЦБ, туку реагирав зашто буквално си ја ископирал темата, во претходниот пост.
Знаеш што вели Пејо на Чиро?

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Само да прашам....

А со кого изневеруваат жените? а мажите со кого??
Така да нема едните повеќе другите помалку... Туку има луѓе што не изневериле и луѓе кои тоа го направиле.

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and melpomena