Колку и да беше очекуван денешниот пораз јас сум страствен навивач кога станува збор за македонскиот ракомет и колку и да се трудам да не се изнервирам џабе е. Ја мислам дека у овие 60 минути нашата репрезентација изигра прилично добра одбрана , али нападот ни беше катастрофален (немавме ни малку среќа).
Да кажам два три збора за Ќире Лазаров. Сваќам дека е капитен,има најголема одговорност,важи за еден од најдобрите не само кај нас туку и пошироко и тој како секој друг може да има лош ден , ама тука не станува збор за лош ден туку преовладува желбата да се докаже дека е најдобар. И што ако е капитен кога на некој не му оди не му оди , не гледам причина да го одигра целиот натпревар. Можеби Стојчевски и Пецаковски требаше да добијат поголема минутажа.Иако немаат искуство на ваквите првенства , во тие неколку минути изиграа солиден и динамичен ракомет.
Миркуловски е многу добар играч и голем логичар, многу ме потсеќа на хрватот Ивано Балиќ.Дечкото игра на секоја позиција и извлекува максимум од секоја позиција.Деан Манасков промаши три зицери , што не е карактеристично за него.
За Борко Ристовски сварно незнам што да искоментирам. Три минути брани брилијантно, има дури 7 одбрани во низа , а веќе во четвртата минути прима 4 гола
Отсуството на Наумче Мојсовски и Филип Лазаров и те како се чувствува.
Нешто за репрезентацијата на Данска... После Македонија на сите европски првенства навивам за Данска и за Хрватска. Данска е европски првак , има големо искуство на ваквите натпреварувања. Денес иако остварија победа против Македонија јас мислам дека не се покажаа во своето најдобро светло. Исто како и нашата репрезентација мислам дека имаа цврста одбрана , се разбира на чело со нивниот "темпераментен" голман , но слабо постигнуваа голови од изградена позиција. Повеќето нивни голови беа постигнати од контра , како резултат на нашите грешки.
Како и да е. Тоа е игра , па мора да има и победници и лузери. Да се надеваме дека во следните натпревари ние ќе завршиме како победници.
И за крај како што испеа Тоше ... И во радост и во солзи ние ќе те бодриме