Древен Египет, фараони, пирамиди | Црнобело Форум

Древен Египет, фараони, пирамиди

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,793
809
1,133
Skopje
3333030303.jpg

Пирамидите од древниот Египет за своето време биле извонредно достигнување, поради што многумина се сомневаат дека нив ги направиле луѓе.

Иако многумина мислат дека научниците никогаш не ја откриле тајната на изградбата на овие величенствени градби во толку далечното минато, сепак, помалку-повеќе, техниката на изградба е откриена.

Иако се служепе со примитивна технологија, таа била во најмала рака генијална. Бидејќи, Египќаните тогаш немале тркало користеле техника на навлажнување на песокот за намалување на триењето, додека ги влечеле големите „санки“ со тешки камени блокови.

Се знае дека тие биле градени директно покрај каменелом што го олеснувало транспортот.

Бидејќи се следело движењето на ѕвездите и ја познавале астрономијата на основно ниво, Египќаните можеле да прават градби под прав агол.

Порано било откриено дека за изградбата на Големите пирамиди биле потребно нешто помалку од две илјади луѓе и околу 23 години... :^):cool:
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,881
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ајде фаќајте „таблетите“ во раце и читање му е мајката :)

The Pyramid Texts
Samuel A. B. Mercer, translator [1952].
The oldest sacred text in the world that we know of, dating back to 3100 B.C.E.
The Pyramid Texts are funerary inscriptions from the early pyramids. This was the first translation of the Pyramid Texts into English, and this etext is the first time it has appeared on the Internet.

Development of Religion and Thought in Ancient Egypt
by James Henry Breasted [1912].
Millennia of Egyptian religious evolution as seen through their literature, including extensive quotes from the Pyramid Texts.

The Egyptian Book of the Dead
E. A. Wallis Budge, translator [1895].
The best known Ancient Egyptian sacred text, which describes the journey into the afterlife.

The Egyptian Heaven and Hell
by E. A. Wallis Budge [1905]
A journey through the night side of the Ancient Egyptian cosmos.

Vol. I: The Book of the Am-Tuat
Vol II: The Book of Gates
Vol III: The Egyptian Heaven and Hell


The Liturgy of Funerary Offerings
by E. A. Wallis Budge [1909].
Also known as "The Book of the Opening of the Mouth", this book contains a large extract from the Pyramid Texts, the oldest known Ancient Egyptian sacred text.

The Demotic Magical Papyrus of London and Leiden
by F.Ll. Griffith and Herbert Thompson [1904]
A late Egyptian magical text originally written in Demotic.
Reprinted by Dover as 'The Leyden Papyrus.'

Legends of the Gods: The Egyptian Texts
by E. A. Wallis Budge [1912]
Translations of key Ancient Egyptian myths. Includes the De Iside et Osiride of Plutarch

The Burden of Isis
by James Teackle Dennis [1910]
A translation of a set of hymns to the goddess Isis.

The Wisdom of the Egyptians
by Brian Brown [1923]
Coverage of the history of Ancient Egyptian religion, with some important texts included:

the Ptah-Hotep and the Ke'gemini
the Wisdom of Hermes Trismegistus
the Story of the Book of Thoth


The Rosetta Stone
by E. A. Wallis Budge [1893, 1905]
The famous monument which opened up the Ancient Egyptian writing system: with extensive background material and a full translation of the text.

The Hieroglyphics of Horapollo
translated by Alexander Turner Cory [1840]
An attempt in late antiquity to explain Egyptian Hieroglyphs as pure symbols (very unsuccessfully). Noted for its influence on later occultists.

Records of the Past
ed. by A. H. Sayce [1888]
Translations of mythological and historical texts from the Ancient Near East.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas