Денес сфатив...

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Денес откако го изгледав филмот If only, сфатив дека љубовта треба да се искажува на секој можен начин,сфатив дека нема ништо поважно од љубовта и дека она што сакаме да го направиме во животот,секоја наша идеја,желба,цел треба доколку е можно да се доживее денес...за да не ни биде доцна утре па да си речеме: само ако имав уште еден ден....:|

• Ми се допаѓа
Реакции: crvenkapa and Photographer

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Денес откако го изгледав филмот If only, сфатив дека љубовта треба да се искажува на секој можен начин,сфатив дека нема ништо поважно од љубовта и дека она што сакаме да го направиме во животот,секоја наша идеја,желба,цел треба доколку е можно да се доживее денес...за да не ни биде доцна утре па да си речеме: само ако имав уште еден ден....:|

Приказната од филмот е навистина трогателна и истовремено поучна за нас, да нечекаме утре, туку тоа што сакаме да го кажеме на луѓето кои ни се блиски и ни значат да го кажеме денес...зошто утре можеби нема да го има... :(

pilot

Истакнат Член
8 април 2013
34
20
308
дека има многу расипани луѓе те гледаат во очи и те лажат

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Денес сфатив дека луѓето се менуваат.И тек како се менуваат! (worried) Како малечка беше слатка,насмеана и секогаш весела.Израсна во одбивно суштество, секогаш намуртено.И повеќе никогаш не ја видов таа весела насмевка која го омекнуваше и најтврдото срце.

*V******

Староседелец
2 април 2013
193
170
1,053
Денес сватив дека се додека давам повеке од срцето и од се, одколку што другите се спремни да ми возвратат се заглавувам во осаменост и тага.Зошто секогаш таков пазар си правам со животот? Навистина нема ниту потреба, ниту причина.
значи...има акција..но нема реакција:)

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Денес сфатив дека еден поглед може да каже премногу и во цела таа толпа народ баш тој поглед ке го забележиш....Да, И мене ми е мило што се видовме :)

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood and Prashina

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Денес сфатив дека не треба да се оптоварувам многу со ситни проблеми, зошто како секое чудо така и тие, ќе поминат за три дена.
Сфатив дека животот е како интересна книга со секаков жанр. Има се. И комедии и трагедии и романси и хорори и акции. Ако денес е хорор утре ќе биде комедија и така до крајот, а на крајот не е битно каков жанр била книгата, битно е да е полна!

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Сфатив дека луѓето што најмногу ни значат излегуваат од нашиот живот прерано или воопшто ги нема, додека оние помалку важните никогаш..
А давежите се постојано до нас !

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Photographer