Комплицирано,ни малку лесна и многу зеабана ситуација во која ти ќе го извлечеш подебелиот крај пробувајќи да си ја заштитиш другарка ти.
Пред неколку години и јас бев вовлечена во нешто слично на ова само кај мене беше уште пострашно.
Ми се пушти дечко на моја братучетка со која одеа 4 години а освен тоа се дружевме постојано со нив.
Не знаев што да правам,бев затечена искрено,се чудев дали да и кажам на неа,дали да кажам на маж ми(тогаш дечко) не знаев што е паметно.
На крај после долго мислење и размислување се одлучив да молчам,зошто сфатив дека премногу го сака и дека ако прозборам нема да ми верува туку тој ќе ја убеди во спротивното а јас ќе ја изгубам можеби засекогаш.Така и постапив,а на него му кажав дека ако уште еднаш помисли нешто такво,или еден поглед да ми фрли кој нема да ми се допадне,одма се ќе кажам и никогаш веќе нема да се приближи до неа.Го предупредив да пази што прави понатака и немој случајно да ја повреди.Само ми рече добро и од тогаш и јас и тој се однесуваме како ништо да не се случило и го избришавме тој дел.
Сега се во брак со неа,имаат и детенце,сеуште сме многу блиски а јас дури сум им старосватица.
Затоа добро размисли како ќе изиграш,шансите се големи да е заслепена од љубовта и верувај тебе попрво ќе те исклучи од животот отколку него.
Тој и ја знае секоја слабост,ќе манипулира со неа,ќе игра на емотивна карта,ќе и го сврти умот просто кажано и ќе ја сврти против тебе.