Големината на универзумот

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,389
1,133
Yellow submarine
cosmos.jpg

This reflection nebula, also known as NGC 1977, is located in the constellation of Orion about 1,500 light years from Earth. A light-year is the distance light travels in one year, or about 6 trillion miles (10 trillion kilometers). A reflection nebula doesn't emit any visible light on its own; instead it's illuminated by light from nearby stars.

Јас само знам дека е божествен, доволно ми е.
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
хахахахах ние сигруно не ..ама у иднина кујне што ќе биде :D
Што и да биде нас нема да не има така да пак исто што да се замараме за работи кои никогаш нема да ги дочекаме не па да ги видиме :)
 

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
25
Што и да биде нас нема да не има така да пак исто што да се замараме за работи кои никогаш нема да ги дочекаме не па да ги видиме :)

да ама сепак таа човечка љубопитност постоела ,постои и ќе постои така да...ние ќе си тераме ... xD :S :)
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,881
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Колку и да е голем универзумот, без луѓе не вреди ни трошка :)

Што ќе ти е голем универзум ако нема човек да крене главата нагоре и да си рече:
Бреј ова привидно небо има ли крај? :)