Врска со другар(ка) на бившите?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Јас ова никогаш не би го направил, бидејќи на своја кожа сум осетил како е. Не е добро чуството и не го посакувам на никого. Тоа што вие викате дека ако има искра или ако има чувства не е важно дали ти е другар или не сте многу грешка. Постои нешто што ние луѓето го поседуваме што се нарекува морал и етички норми. Aко на вас ви е важно да вие се чувствувате добро и сакано така што би го занемариле фактот дека повредувате другар кој исто така ја негува врската на другар со вас и мисли дека сте му најдобар другар од таа причина што верува во вас и дека многу лични работи вреди да си ги довери за вие тоа да го изневерите? Тогаш занемарете го вашиот другар и запамтете дека некој ви верувал и ви се доверил со душа и срце верувајки во вас дека некој ден нема така да го изневерите како другар, но ке изгубите нешто многу повредно одколку што мислите.
Колку е само поместена таа граница помеѓу моралното и она неморалното се помалку етика има во нас луѓето трудејки се да ја следиме модата која ни ја наметнуваат американците масовно преку медиумите во било каква форма. Некако се ми изгледа како да го снемува она вистинското другарство и се повеќе омразата и алчноста ги обзема луѓето, ја снемува и почта меѓу самите луѓе каде е заборавено значењето на човечноста.
И јас не го посакувам ова на никого ма колку и да има оправдување за тоа а види чудно е како тоа сите што се на 17-18год па и повеќе го одобруваат ова и дури велат и да па ако мене ми е убаво зш не би ... не ни помислуваат тука дека некој ке е повреден дури и на тоа дека еден од тие е другарот/ката ...
лично за мене ако е мие мене многу уба зошто да не..(think)

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and Oleri

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
судбина никогаш не се знае не сум против затоа што сум имал и јас такви случаи не е ништо погрешно ако двајцата се сакаат
и не е толку многу страшно ко да е крај на свет ако бившата се омажи треба да ја чекаш да се разведе :D
нкогаш не знаеш кај ти е среќата :cool:

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
128
1,053
30
Не е добро,не оправдувам и нема да направам такво нешто

Ballet is my life

Истакнат Член
9 јуни 2018
298
105
353
Зошто да не? Јас со него сум завршила, со неговите другари јас сум била другарка, додека сум била со него. Ние сме раскинале. Тој пошол по свој, јас по свој пат.