Врска во тајност

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Дали сте имале таква?
Што ако се најдете во таква ситуација да сте приморани да ја чувате во тајност врската со личност која ја сакате и ве сака?

Ако се сакате, а не би требало, тогаш не би требало никој друг и да знае.

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Почетниот дел од врската (првите 1-2 месеци) најубаво е да се тајни, па после постепено да се излегува во јавност.. :)
А најслатка е таа врска :mstickle
Ако си приморан и имаш причини нека е тајна, а ако не нека си биде нормална..

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Би криел ако има потреба .. но за сега би немало .. и нема ни да има се надевам :)

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Туф, јас ќорава и саката да не сум па да нејќе да ме прикаже пред рајата :D

Ако се љубиме во тајност, ќе ги разочарам дежурните записничари, душебрижници, а не можам пусто срце, дека јас нејќам да Увредам никој:sram

Туку...сум имала пар вакви врски, ( не знам зашто воопшто ги крстувате така, не може врска да биде криење и стискање по ќошовите колку и да е интересно) завршиле коа сме сфатиле дека немаме желба и интерес за следно ниво, а ни па за тупење у место.

Овие врски се убави само додека знаеш на што сте, додека таа конекција меѓу вас не се претвори во напаст од дружење, додека не се најдете во ситуација да терате со сила убавина...
Знаат да бидат интересни (мислам јасно зашто инаку би се доживувале), на моменти поучни и тако даље. Да скратам јас сум за, само со усул.
Мислам на крај краева, која е убавината и воопшто поентата да се криеш ко швалер у плакари нон стоп???

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Првите 2 месеци од врската и двајцата бевме приморани да се криеме .. тоа беше најслатко :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
И јас сум имала, уствари најдолгата врска ми беше пола врска тајна :sreken 4-5 месеци моравме да се криеме, на крај раскинавмеали после 2 месеци сфативме дека неможеме еден без дру, се смиривме, одевме пак тајно уште некои 3-4 месеца и се деси нешто многу битно и за двајцата во врската и после тоа немаше смисла да биде веќе тајна, си нашравивме муабет со дотичната особа поради која се криевме од сите и се беше океј после тоа, си одевме уште година ипол (hug)

karen

Нов член
17 јуни 2012
24
14
3
cloud number 9
доколку стварно има потреба и ако се прави тоа за да не се повреди некој - во ред, но мислам дека со време ќе почне самиот напор за одржување тајност да си го зема данокот од самата врска и ќе создава притисок.

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Првите 2 месеци беа тајна (не сакавме уште на почетокот да кажеме).
А доколку врската мора да биде цело време во тајност мислам дека не би успеала-кога тогаш ќе се дознае

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
На почеток да се молчи во ред е. Ако успее врската после 1-2 месеци,и двајцата се секаат нема потреба од молчење. Ако и понатаму едниот инсистира на тајност тогаш нешто не ваља, или има друга или чека подобра прилика.