Веро, Тинекс, СП, Рамстор, Кам, Тедико, Стокомак - Кој е најдобар?

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Најчесто купувам во Тинекс,поретко во СП.Цените се тие што си се,освен во Кам каде барем е поефтино.Посебно ми се свиѓа таа тортата мх мх,чаевите исто така се каде каде поефтини а и супер се.Од Кам купуваме ретко затоа што далеку ми е.А овие другиве маркети ги нема во нашиот град :)

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Најчесто пазарувам во маркетите на КАМ и ЖИТО. Во споредба со локалните самопослуги и Тинекс, мислам дека имат најниски цени.

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
у скопјето коа идам обично од СП купуам ваљда најблиску ми се наоѓа, а сеа кој е најдобар неам поим а по што одредувате дали се најдобри или не, незнаем

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Најчесто пазарувам во Тинекс, така било, така и ќе остане. Се случува понекогаш и во Веро, ако се најдам во близина.
Рамстор има најмногу избор, особено за алкохол. Така да, таму за прослави, родендени, празници, и сл.
Стокомак е најефтин, но и најнеквалитетен. Ем робата знае да им биде непогодена, ем продавачите се доста нељубезни и незаинтересирани.
Кам е втор по ефтини цени, но каде-каде поквалитетен од Стокомак. Иако немаат премногу избор, си имаат свои уникатни производи. Често пазарам и од Кам.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Најчесто во Жито и Тинекс, а понекогаш и во КАМ...зависи што пазарам..:)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Тинексот ми е преку улица така да најчесто таму пазарувам еднаш неделно за да има шо да се јаде.А коа ми треба нешо набрзинка да купам (цигари/сок/алкохол/итн итн) купувам од продавничкат што е карши мојот влез.Макси де.

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Тинекс, можи не е најдобар но ми е најблиску, Тедико многу ретко..речиси никогаш, од причина што неколку пати сум начекала производи со поминат рок..најголем избор секако има во Веро..ама цените се малку повисоки.. а од Кам само ако поминувам во негова близина, инаку немам навика.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Јас и од Кам сум задоволна а и од Туш , инаку од Жито најмногу пазариме оти Веро неаме а неаме ни Тинекс...а инаку у Веро има стварно се шо ти треба, е сеа цените повисоки се , во зависност од стандардот на ѓраѓаните. Него друго сакав да кажам ...коа ќе влезам у Веро ми смрди ми корне а исто и у Туш и неможам повеќе од пола саат да се задржам ...луѓево очигледно не знаат за квалитетна вентилација...у една Бугарија да видиш дали смрди на скуша печена !!!

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
тинекс ми е најблизу и кога ми требаат повеќе работи,таму на велико пазарувам,некогаш одам и во кам но кога ќе видам дека од 10 артикли само 2 можам да најдам се нервирам зошто изгубив време и си одам дома-не пазарувам(facepalm)

Ditto+Maker

Истакнат Член
8 декември 2014
351
254
373
Bookworld
Најчесто од Кам, дека ми е најблиску(преку улица) и Тинекс кога ми требаат некои поспецифични производи кои ги нема во Кам. Жито Велес многу ретко, немам некоја специјална, посебна потреба да одам таму. Тедико веќе не постои, сега на местото на неговиот маркет е Футура, уште немам влезено таму. И други маркети кај нас- најн. Освен маалски продавни(чк)/(ц)и.