Вашите желби - ваша реалност

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Како вашите желби да станат реалност?
Како би направиле вашата најголема
желба,да стани ваша слатка реалност.
Дали би биле во состојба и да прегазите
некој за да остварите некој од вашите
желби?

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Како да станат реалност?
Епа ќе станеш ќе го мрднеш малку газето и ќе почнеш да се бориш за она што го сакаш.
Ништо нема да ни падне на небо ако само посакуваме посакуваме а воопшто не правиме чекор за да го добиеме тоа.
Мојата желба е остварлива и многу блиску до мене, толку блиску а сепак толку далеку(што би рекле)..среќна сум што се борам за тоа не обрнувајќи внимание на останатиот свет.
Спремна сум да направам се` но не би прегазила се` и сешто..Тоа и ме кочи..повредувањето на други невини личности.
Но вината веќе исчезна од мене, сакам да бидам среќна и не се плашам да си ја овозможам таа среќа на себе си..а среќата доаѓа со остварување на желбата.

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Пошто на овој време све може да се купи сс паре... тој е единствен проблем. Да се заработив паре, и све стануе реалност :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Зарем има проспект како да нашите желби би станале реалност?
Зарем газењето врз живи луге ке не направи задоволни при остварувањето на нашите желби?
Нормално дека со труд и работа само може да се дојде до остварување или барем приближно доближување до она посакуваното.
Но за некои работи со сила убавина не бива.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and Mistery :)

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Па тоа и ми е поентата.
Зошто,постојат луѓе кои градат среќа врз туѓа несреќа?
Зарем немаат ни малку срам,се прашувам..:^)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mistery :)

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Епа вака....јас обично своите желби сум ги исполнувал сам...не да прегазам некого...но обично тоа што сум го сакал не чекав некој на тацна да ми го подари....секогаш било и ке биди така...веројатно зошто сум немал некои големи желби :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Не треба никого да згазиш за да успееш. Ако успехот ти е поврзан со газење, тој е краткотраен и кога тогаш излегува на нос тоа што си го направил. Не велам дека нема такви кои газат по патот на успехот и секогаш се знае кој кого згазил. За успех секогаш е потребен долгогодишен труд, желба,напорна работа,истрајност, самодисциплина, откажувања од многу други работи, добри планови, потези и малку среќа. После сето тоа секогаш доаѓа успех, нема промашување. Но треба да се верува и да се истрае .
Се може да се постигне ако се сака , освен да се вратиш на местото од каде што си излегол(во стомакот на мајка ти)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and parvati

Ballet is my life

Истакнат Член
9 јуни 2018
298
105
353
Она што цел живот ми беше желба, сега е реалност.
Како желбата да стане реалност?
Со многу труд, љубов, жртвување, откажување

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI