Вашиот ден на плажа

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Што правите кога сте на плажа?
Што носите со себе на плажа?

Како го поминувате вашиот ден на плажа?

Мојот ден на плажа:

-пакувам пешкир, уље за сунчање, чадор ретко, очила за сонце
-на плажа сум од 9 сабајле до 5-6 вечер
-се сончам минимум 1 час а остатокот во вода
-вода нормално мора да има со мене, грицки и такви работи не носам
-фотоапарат чат-пат, кога сум со повеќе друшто носам апарат, кога сме помалку не носам (да не го украде некој додека сме сите во вода)

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Па зависи коа станувам...ако сум бил мортус пијан има шанси ич да не отидам али стандардно
станувам у 10
у 11 сум на плажа
иам со мене пешкир, уље за сончање, вода ова она не носам, некад апаратче, слушалици за мобилниот за да слушам музиче
се сончам зависно какво е времето неам некој временски интервал одредено
и прилично многу време седам во вода

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Пошо плажата кај што идам е на едно 15-20 м од куќата, најчесто само лежалка, очила за сонце и некоја книга.
Инаку за пливање без маска за уркање, не проаѓам.

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
502
1,110
393
Пошо се легнуа накај 6-7ч- на плажа накај 2ипол , земам пешкир, млеко и уље за сончање, шешир, вода и нешто овошје и грицки, списание, карти.. влегувам во вода еднаш 2 пати и се сончам, некогаш може и одбојка нешо за да се размрдаме, или да се прошетаме со другарките да промеркаме нешо, или па у кафич :D А да, и некоја фотка обавезно да се направи за успомен и дуго сечавање ( или па за на фб лол ) .. У глобала тоа е :)

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Станувам кај 9-10 и јадам. Потоа ставам во торбичката крем за сончање, очила за сонце, шише со вода, книга или некој весник со крстозборки, мобилниот и излагам.
Времето на плажа никогаш не ми е организирано. Како се случуваат настаните така. :)

efederer

Админ
Член на администрација
2 октомври 2011
156
256
1,063
Јас сум најголемиот фан на плажа! Станувам доручкувам одам во 10 на пример и се печам едно 6 саати :) малку играм тенис со оние за на плажа дрвените рекетчиња, малку табла, малку се бањам. Пијам пиво и се печам. Константно печење дур не ми се појави алергија :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас обично идам накај 12/1 бидејќи не ми се станува порано за да можам и на плажа порано да отидам. Носам сламарица, пешкир, книга, судоку, карти, хеке, ретко грицки и сокче, тоа обично купувам таму кога сум. Многу ретко седам на сонце, едноставно ме нервира чувството, а времете го поминувам во вода најмногу. И најчесто не носам ни маичка, тоа особено во Охрид ако сум, и доле само марама врзувам и фурам. :)

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Легнување во 5 најрано станување накај 11-12 преку сила, нешто да се касне, пешкирот, капа, наочари, млеко за сончање (некој бебешки фактор 30), вода, цигари, нешто за мезење, ладно пиво и директива во вода... На вода како дете се радувам, кога ќе влезам нема излгување... Сонце нејќам многу у принцип под сенка си седам секад, нејќам да се печам... Ќе утепаме некое пиво, никотинско полнење, ќе се исушам, малце (дискретно) восхитување на женската убавина од околината и пак во водааааа

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK

Мила

Активен Член
1 март 2012
121
99
28
На плажа!!!
Станувам рано без разлика кога сум легнала.
Па така, во 8 има појадок, во 8 и 30 подготовка и кај 9 на плажа.
Обожавам да пливам кога нема многу луѓе, почиста е водата, поголемо е уживањето.

Пакувам замрзнато шише со вода, млеко за сончање, грицки, пешкир, новчаник со 20тина евра (не носам повеќе, ако ги украдат да не ми е жал, а не носам ни помалку, ако ми се допадне нешто морам да го земам), карти...

Останувам(е) до кај 6-7 навечер, а после враќање, туширање и по кафичи. Најчесто до кај 2-3 саат сме прибрани.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Лепчињата, мајонез и кечап. Сол по желба. Пиперки и патлиџан. Прибор...............има сеуште вакви падобранци на плажа.... :rofl