Не ти зборам јас за сингуларитет... конкретно те прашав за следново - Постоењето е независно од просторно временските ограничувања, бидејќи тие произлегуваат од него, а не обратно.
Ако нема време и простор тогаш тоа би го дефинирале како ,,ништо'' , па од таму и прашањето - дали и ништото постои?
Епа погрешна претпоставка земаш за твојот заклучок, а тоа е дека ако нешто нема просторни димензии, тогаш е ништо. Сингуларитетот нема просторни и временски димензии, а сепак постои, не е ништо.
Па и јас ти кажувам, за да дефинираш вечност мораш да искористиш „време“. Времето постои откако ќе се случи експлозијата. Јас те разбирам што сакаш да ми кажеш со поимот „постоење“ но тоа воопшто не е заклучок туку е чиста претпоставка. Не е дека целава тема не е чисто теоретизирање базирано врз една прото-претпоставка дека се случила таа експлозија, но има доволно искази за да се донесе заклучок за она што постои во универзумот.
Вечност е погрешно избран термин од моја страна, бидејќи е временска одредница, вистинскиот термин е бесконечност, а таа се однесува на постоењето бидејќи единствено тоа е бесконечно.
П.С. Во врска со болдот, сингуларитетот не експлодирал, туку експандирал, биг бенгот е ширење, а не експлозија, бидејќи за експлозија е потребен простор и време, а тие се појавуваат како реакција на експанзијата на сингуларитетот во универзум.