Љубовта не се бара?

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Дали порано (ама мнооооогу порано) знаеле за чувството љубов или пак првенствено барале одреден партнер со кој би се споиле за да дојдат до продуктот „Бебе “ и продолжување на стаблото? Мислам дека тие тогаш ни приближно не барале љубов, туку случајно таа се создавала кај некои, самото што делеле еден покрив, ловеле заедничка храна, чувањето и растењето на нивните деца ги спојувале нивните битиа. Љубовта би требало да биде наједноставното чувство, нешто инстиктивно како потребата за храна и вода. Но тоа не е така. Како што сме еволуирале, така и сме го искомплексирале тоа чувство кон кое сите се стремат да го најдат, дури и очајнички понекогаш. Велат , немој да се брзаш, немој да ја бараш љубовта, остави таа да те пронајде тебе. Барем во моето окружување тоа не е така. Сите очајнички ја бараат, дури и паника се чувствува помеѓу луѓето. Во вакво тешко време, каде материјалната страна (парите) не се проблем (паре нису проблем , паре нема:) ) , луѓето бараат утеха во љубовта, во надежта , и во верата(не зборувам за спонзорушите и за снобовите, туку за нормалните луѓе со морал) Љубовта стана ретка како дијамантот а богами и толку скапа. Штета.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Љубовта навистина не се бара,но како и да е сигурно нема да дојде и на врата да ти тропне.И да ти каже"Еј јас сум љубовта може да влезам "?:giggle
Така да мора некако и да се потруди човек.
А зошто кога мисли човек дека ја нашол онаа вистинска љубов секогаш искрснува нешто и таа љубов се претвара во болка?!

• Ми се допаѓа
Реакции: Стоименов

*Mina*

Нов член
13 февруари 2014
19
9
3
Скопје
Љубовта доаѓа преку дружење...Неможе да се бара на сила и никој така не ја нашол..сама си доаѓа но само ако се дружиш и си отворен за нови познанства :) Е тогаш може да се деси хемија ...