Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Или колку навистина љубовта не познава граници?
Која е најсоодветна, прифатлива, потребна, нормална, пожелна разлика во годините?
Што помислувате за врска помеѓу постара жена и помлад маж и обратно, за прилично постар маж и млада жена?
Ми се има случено да се загледам во дечко 9 години постар од мене (јас 21 тој 30) и некако не ми функционираше сето тоа,баш поради големата разлика во години...он си го изживеал ноќниот живот а ја тек почнувам да го живеам, да правам глупости и според него некои незрели работи...
Сепак мислам дека идеална разлика,според мене е машкото да е 3-4 години постаро од девојчето.
НЕ Е БИТНА РАЗЛИКАТА, јас имав две момчиња (не во исто време) едниот беше од мене постар 11г а другиот беше дупло од мене... и беше најубаво со нив... многу научив, многу љубов, внимание, почит си добив... и постоеше стабилност... што според мене тоа е клучно за една врска... штета што немаше можност втората да се исполни до крај :bajbaj
voopsto ne e bitna razlikata vo godinite..decko mi e postar 7godini i ne se zabelezuva nekoja golema razlika samo ponekogas znae da kaze "sum go pominal toa,ti zboruvam od iskustvo" ...mislam deka koga nekoj se saka navistina nema pravila...
Јас сметам дека баш Е битна разликата во години..Имав нешто со еден постар од мене 8 години и како што кажа Мила Кунис не беше најпријатно тој си имаше свои интереси(ако се разбираме),посериозни работи,а јас тинејџер си го живеам максимално животот и не идеше,па секој по свој пат.
Или колку навистина љубовта не познава граници?
Која е најсоодветна, прифатлива, потребна, нормална, пожелна разлика во годините?
Што помислувате за врска помеѓу постара жена и помлад маж и обратно, за прилично постар маж и млада жена?
„Љубовта“ не познава граници.Бар така некои викаат.Всушност не знаеме дали постои љубовта и нема баш конкретна дефиниција за љубовта.Па затоа нема тука некои големи размислувања.Одговорот е едноставен.
Би си дозволил да имам врска со девојка со која што нема да имам проблем со законот и која што ќе се однесува соодветно према моите години или поконкретно кажано, без детски сцени и драми на сред улици, молења колења и слично
Сигурна сум дека според мене не би била идеална разлика доколку девојката да е поголема од дечкото. Може, една година. Но.. А според мене идеална врска е од 1 година па нагоре, но не да се претерува. Девојката да е 20, а дечкото, читај старец 40.
Јас со мојот дечко сме разлика 3 години, и супер ни оди.
И те како е битна разликата од еве да речеме 10+ години.
Дефинитивно интересите и гледиштето кон животот се различни.
Еве да речеме 20 годишна девојка е со 32-3 годишен маж. Ќе функционираат одредено време, година, две, три, ама се сомневам за повеќе. Тој ќе сака фамилија да создаде, а на 20 години знаеме дека целта не ни е таа.
Тој поминал многу повеќе во животот. Се што на 20 години е интересно, на 30 е детска глупост.
Не сум за волкавата разлика помеѓу партнерите.