Црнобело Форум

Outrider
Outrider
ептен старовремски тоа имиџборд...
баш ќе го разгледам, видов неколку гадни слики
existence
existence
ловец во р`жта последен пат пред 6 години, уште во средно : ) Тогаш ми беше омилената книга. После тоа запознав апсурдизам xD
Outrider
Outrider
Има јаки муабети во книгата, посебно коа Холден провоцира некого :)
Веројатно е првиот литературен лик на она што подоцна станало познато како Трол
existence
existence
мене најјакиот дел ми беше кога плати к***а за да и` прави муабет па после изеде ќотек од макрото. Уште ми е смешен делот :D
existence
existence
kурвa*
Outrider
Outrider
му скурчи сексот кога таа почна да праи муабет :) не ми текнува дали беше ружна или ок ама муабетите хахах
Outrider
Outrider
се навредила дека не сакал да ја секса хахах
existence
existence
Ааа летово мора оригинал на англиски да ја прочитам : ) Кај ти текна, ме потсети.
existence
existence
UpaDown? Тој што збореше дека тајкуните биле добротворци оти отворале работни места? :D
Outrider
Outrider
мислам дека така беше нешто никот, замараше и во сандаче нешто околу тоа па потценува нешто, кој идиот лол
existence
existence
У средно бранев матура на тема Црни дупки и дур зборев за црни дупки со два хоризонти на случувања еден професор ме праша „Дали постојат црни дупки?“ Ме потсети ова твоето : )

Патем, Фабијански ја реши утакмицата. Вакво слабо издание немал никогаш во кариерата.
Outrider
Outrider
Да не го хејта Арсенал пошто го дадоа, прво е уби од бранење сега ништо, отиде второ место...

Чисто лаички јака ствар ми е ова, точката од која ништо не може да се извлаче па ни светлоста, буквално `појео их мрак` хахах
existence
existence
Има една малку веројатна теорија која што вели дека ако честица добие толку големо забрзување што ќе ја победи гравитацијата и ќе излезе од хоризонтот.
Имаше еден тип од Германија чинам кој што зборел еднаш дека ако собериш доволно атоми и успееш да го натрупаш просторот меѓу јадрото и електроните ќе добиеш црвоточина. Никој ни се обидел да докаже нити демантирал : )
Outrider
Outrider
црвоточина, единствената надеж за меѓузвездено патување?

А чекај нели ништо не оди побрзо од светлината....уствари имаше некои експерименти со тоа колајдерот мислам дека ја премашија таа брзина!?
existence
existence
Колајдерот измери дека неутрино може да биде побрзо од фотон, ама заборавиле на сателитското време : D Затоа што мерењата се одвиваат со помош на GPS, откако е корегирано времето фотонот е сеуште најбрз : )
Официјално сеуште стои дека лимит е брзина на светлината, неофицијално во близина на супермасивни ротирачки наелектризирани црни дупки има многу мала шанса и да се надмине.
Outrider
Outrider
Not much hope for interstellar travel then :(
existence
existence
Ако имаш време и се интересираш околу ова, прочитај околу концептот за WARP engine. Тоа дава големи надежи за огромен скок во технолошкиот напредок.
Outrider
Outrider
http://edition.cnn.com/2014/06/12/tech/innovation/warp-speed-spaceship/

Вака нешто?
Инаку останува само Марс, сјебани комшии има земјата, за ништо не ги бидува, посебно Венера па и оној Јупитер џабе е толкав, уште бил во полутечна состојба лол
Outrider
Outrider
Јас во темата за комуникација меѓу модератори прашав дали смеам да употребувам погрдни изрази за виктор-к ама не ми одговорија...
Outrider
Outrider
како може бе некој да е толку глуп, милиони години еволуција и на крај виктор-к..... да не дај кришна да сме само ние во космосот тоа ќе значи дека викторче и сличните на него се најсложената животна форма во универзумот, грозна ствар...