Кој кого создаде?

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
фала фала чедо божјо дедо боже тебе награда ке ти даде
ке те носи у рајот кај шо ке сјаеш кај шо ке блескаш
иначе да не сакаш авограм да ти дадам :) ??

кај сека нека ме носи ... само да не ми бара пари за билет ! :^)
а дај стави автограм позади сликата ... да не те помешаме со некој друг :sreken
(и дај буди го другар ти ГоспоТ - да си помуабетиме малце на оваа тема, додека немам работа - да се релаксирам малце бе ) :showoff

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
кај сека нека ме носи ... само да не ми бара пари за билет ! :^)
а дај стави автограм позади сликата ... да не те помешаме со некој друг :sreken
(и дај буди го другар ти ГоспоТ - да си помуабетиме малце на оваа тема, додека немам работа - да се релаксирам малце бе ) :showoff
другар...пари господ веке ти земал :)
си одел у црква нели си оставил пари нели...тоа не е земање...не бе малце е...крадење од народот за да се богатат поповите така...најголемите верници и назаслужните слуги на господ...па господ рече крадете од народот слуги мои за да се богатам јас....
срање е брат....се е срање
целата религија,библијата......се е срање и перење мозок
само луѓето неможат да го приметат тоа па се повеке оглупуваат :)
јбг...мора да има и таков народ нели :)
а за автограм брат само у живо давам :))

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
другар...пари господ веке ти земал :)
си одел у црква нели си оставил пари нели...тоа не е земање...не бе малце е...крадење од народот за да се богатат поповите така...најголемите верници и назаслужните слуги на господ...па господ рече крадете од народот слуги мои за да се богатам јас....
срање е брат....се е срање
целата религија,библијата......се е срање и перење мозок
само луѓето неможат да го приметат тоа па се повеке оглупуваат :)
јбг...мора да има и таков народ нели :)
а за автограм брат само у живо давам :))

пари освен по манастири ... за да ја видам градбата стара стотици па и илјадници години ,и начинот на кој бил граден ,за да ја слушнам историјата ... за друго пари не сум давал - и за свеќи сум давал, ама само за роденденски торти ...
ако сакам на некого добро да направам, не ми треба црква и поп - знам каде да помогнам и како ! - и знам како ми се враќа доброто ...
ама нема сега да пробам да убедувам некого ... јас сум роден верник, живеам како верник и ке останам верник- сум видел повеќе одколку ти мајмуни што си гледал на ТВ !
јас пак пред да си легнам секоја вечер ке му се заблагодарам на Бога за тоа што го имам !!!
а ти секоја вечер ке треба пари да даваш за банани на твојте мајмуни - за тоа што си денес ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
пари освен по манастири ... за да ја видам градбата стара стотици па и илјадници години ,и начинот на кој бил граден ,за да ја слушнам историјата ... за друго пари не сум давал - и за свеќи сум давал, ама само за роденденски торти ...
ако сакам на некого добро да направам, не ми треба црква и поп - знам каде да помогнам и како ! - и знам како ми се враќа доброто ...
ама нема сега да пробам да убедувам некого ... јас сум роден верник, живеам како верник и ке останам верник- сум видел повеќе одколку ти мајмуни што си гледал на ТВ !
јас пак пред да си легнам секоја вечер ке му се заблагодарам на Бога за тоа што го имам !!!
а ти секоја вечер ке треба пари да даваш за банани на твојте мајмуни - за тоа што си денес ;)
бравоооо како погоди што треба да купам брат
свака час....:)
ти ке се помолиш на „бога“....велиш „тоа што го имам“ а што е тоа ??
велиш имаж иживеано што имаш освен верување?? си слеп како гардата на цар самуил :)
вилиш незнам ништо освен ТВ...за жал не гледам ТВ...јбг погреши брат...
јас тоа што сум денес....ја сум човек...а ти што си ???
ти си кукла која само и трјат сол на глава и и ја полнат безброј информации без никаков доказ и без никакво знање ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mitre na Lenka

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Шо е ова директни навреди по темава.
Тој што верува во бога бар на оваа тема нека не врега :)
И не верувам дека постои верник па и неверник што не дал бар еднашка пари за свеки.
Ако не за велигден,тогаш на погреб за жал секој од нас е биден.
За сега околу темава само ке се изјаснам дека Господ го создал човекот.
Јас сакам така да верувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не благослови со својата мудрост, о чедо божје. Ти си роден верник и живееш како верник? Потребно ли е да спомнам само на темава колку гревови направи според твојот Бог кој обожава таквите ко тебе да му го билдаат егото и да имаат стравопочит од страшниот суд кој немилосрдно ги казнува сите кои грешат иако Господ е сезнаен и знае кога и каде неговите битија ќе згрешат?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ако фор фан направи гревови по темата не сакам да пишувате реченици со врегање кон религијата.
Ако форфан е верник тоа не значи дека е пратен за претставник да ги застапува верниците.
тој си е застапник сам за себе и за тоа во кое тој верува
по некоја случајност и јас верувам во истото и никого не навредив по темава
Ако сакате да не настане општ хаос на темава мислам дека нема потреба да се навредуваат повекемина наеднаш со реченици од типот....твојот бог ги обожава таквите како тебе да му го билдаат егото..

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
мајмун сум нели ане...океј за тебе сум таков
таков ке останам....не е проблем :)
од сега па натаму гледај ме како мајмун ок...:)
јас што чувствувам и тоа што го имам не сакам никој да го има ни па да го доживее :)
Ама ти самиот кажа дека си мајмун..не го реков јас тоа...
Ако ти викаш дека си мајмун јас ке те гледам како мајмун..најмал проблем е како ке те гледам јас ;)
А дали некогаш си се запрашал зашто баш ти го доживуваш тоа?
Еве јас па и Фан ..имаме убави животи и сме среќни...
Несакам да те навредам само да ти дадам правец во кој треба да размислуваш и да го бараш решението на проблемите :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
вака едно е вера едно е наука да не се мешаат работите таму каде што не треба
колку што можам да видам овдека главниот акцент е ставен на тоа како настанал светот
а не за потеклотот на човекот, ако одиме кон тоа човекот (од биолошки аспект) не настанал од мајмунот туку од еден заеднички предок на мајмуните и луѓето кој живеел на дрва еден дел од тие единки кои почнале да се движат и хранат и мигрираат по земја настанал човекот додека другите единки се претци на дененшните мајмуни.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
вака едно е вера едно е наука да не се мешаат работите таму каде што не треба
колку што можам да видам овдека главниот акцент е ставен на тоа како настанал светот
а не за потеклотот на човекот, ако одиме кон тоа човекот (од биолошки аспект) не настанал од мајмунот туку од еден заеднички предок на мајмуните и луѓето кој живеел на дрва еден дел од тие единки кои почнале да се движат и хранат и мигрираат по земја настанал човекот додека другите единки се претци на дененшните мајмуни.
Алелуја!!! Молам модератор да зачисти тоа што е непотребно.

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski and melpomena