Љубов-омраза или омраза-љубов?

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Што мислите, дали од љубовта се раѓа омразата, или омразата проникнува од љубовта? Или цело ова е како да бараме одговор на прашањето што доаѓа прво: јајцето или кокошката?:^)

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Линијата помеѓу двете е многу тенка. :x

ми го зема зборот, сум бил во врска кај имало голема љубов, кога наеднаш се прекина како што викаат тенка е линијата па едно време почнав да ја мразам, од денеешен аспект кога се поминати доста години, немам никакви чуства спрема неа, така да се е до времето..

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Од омраза кон љубов многу потешко , а од љубов кон омраза можно е дефинитивно! Додека сакаш некој ги толерираш сите негови недостатоци и кога се ќе заврши благодарение на се она што ти пречело може да го замразиш! Како што кажаа тенка е линијата помеѓу љубовта и омразата.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
мислам дека љубов -> омраза....... во еден момент си близок со некоја личност.....доаѓа до крах на односот....и повеќе не сакаш да ја видиш таа личност

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
а не речи 2 пати има кандидати :rofl

слободно ... само напред брат (nod)
за тој што ке ми ја "украде" ... добива гратис викенд во Охрид од мене , со сите сметки платени ....
абе Милано ако сакате ... само да видам дали некој ке може :nerd (nod) :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner and JaMi

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
слободно ... само напред брат (nod)
за тој што ке ми ја "украде" ... добива гратис викенд во Охрид од мене , со сите сметки платени ....
абе Милано ако сакате ... само да видам дали некој ке може :nerd (nod) :sreken
Ова демек толку си сигурен во себе дека ја имаш максимално освоено или веруваш во нејзините искрени чувства? :p :D
Омраза ми е непознат збор,ако тој збор одпадне од темата во насловот ке ми остане само зборот љубов и ке нема релација со што да споредам за да дадам одговор.

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner