Дрогата и вашиот партнер

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Никогаш не би му простила ! Самиот тој си одлучил да си го уништи животот,а зошто пак да го уништи мојот?
Нека се губи по ѓаволите слободно !

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
ДРОГА НЕ! Мислам нема ни што да му простувам, се дрогираш добро твој живот ама држи се далје од мене.
Јас решение не гледам во дрогата.Извини си ми бил другар/ка повеќе не, сам си крив.
Со среќа

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Ситуација која е многу честа во последно време.
Замислете дека сте во врска со некого, одите 5-6 месеци и после тоа дознавате дека тој\таа цело време лажел\а дека не користи никаков вид на дрога.
Како ќе реагирате?
Дали повеќе ве боли тоа што ве лажел\a или тоа што тој\таа користи дрога?
Дали ќе ја продолжите врската и покрај лагите?
Поконкретно, дали би ја завршиле врската заради користењето марихуана или го оправдувате користењето на тој вид дрога?

Ако вашиот партнер е зависник од дрога и ја одбива вашата помош, тогаш најдобро е да се разделите. Зависниците често ги повлекуваат своите партнери во неволја, не можат да им понудат никаква сигурност и се склони кон лажење и изневера.
Знчи највеќе би се налутила за лажењето.
Зашто нешто ако највеќе мразам тогаш е тоа.
Како би реагирала искрено појма немам.
Кога си со некој подолго време и има чувства и се, не е баш лесно туку така да раскинеш и да продолжиш со животот. За марихуана не би се налутила ама ич, дури може заедно да си :pusi.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Би му раскинала одма поради лажењето, а ако ми каже на почеток, тогаш зависи и каква дрога е... ако го сакам можеби ќе пробам преку разговори и ќе дадам се од себе да оди на лекување, но ако не го сакам, тогаш чао пријатно... инаку како што рекоа не е исто да си во истата ситуација во реалноста и така само да си замислиме, не знам можеби тогаш и нема така да изреагирам :nerd

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
еј по пеешче !?
изгледа тука во скопје фори ни прават ... испод 500 никој не дава (think)

:pusi
хаххахахах лоллл брат, у Куманооо има и за стотче кецче : ) идемо оффтопици брат, аее цепај у друу тему : )

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
хаххахахах лоллл брат, у Куманооо има и за стотче кецче : ) идемо оффтопици брат, аее цепај у друу тему : )
Мара лесно не се дава македонка права,не мењај тема бе убава си е,мора да се знае каде е најевтино(y)

• Ми се допаѓа
Реакции: Масон and parvati