Како ја гледате Земјата после 100 години?

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
-Летачки коли
-Нова раса на луѓе
-Топење на Антартикот
-Исчезнување на Мртвото море
-Роботи

Тоа е мое мислење, а ваше?

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner, Dee Dee and ace_rot

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
supermassive_black_hole.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
На точак/градски превоз/возови/итн.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Зошто да ги жалиш? Па нема да биде лошо. Може да биде уште подобро.
Дали подобро? Со толку развиена технологија роботика и сл. глупости човекот ќе се изгуби во сите тие работи. Односите помеѓу луѓето ќе се намалат, а со тоа и нивната емоцонална интелегенција. Се повеќе и повеќе ќе се губи човештвото и ќе наликува на робот а не на живо суштество. Доволен пример е денес да ги видиш младите за разлика од нас како се повеќе криенката, фудбалот и играњето на ластик ги заменуваат со PES, Sims и фејсбук. Но секако, за вкусови не се дискутира.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Дали подобро? Со толку развиена технологија роботика и сл. глупости човекот ќе се изгуби во сите тие работи. Односите помеѓу луѓето ќе се намалат, а со тоа и нивната емоцонална интелегенција. Се повеќе и повеќе ќе се губи човештвото и ќе наликува на робот а не на живо суштество. Доволен пример е денес да ги видиш младите за разлика од нас како се повеќе криенката, фудбалот и играњето на ластик ги заменуваат со PES, Sims и фејсбук. Но секако, за вкусови не се дискутира.

За вкусовите не, но за проблемите поготово оние што имаат глобални рамки и се закануваат на човештвото, да. Затоа ми се свиѓа коа некој ќе го прикаже својот став кон ваквите теми. Покажува свест.

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
Можда и нема да ја има. А ако ја има ќе летаат колите а луѓево со секаква технологија в раце. Незнам ни дали ќе видиме нешто зелено. Само знам дека нема да е убаво како шо е сеа. :nah