Европско Првенство Фудбал 2012

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Браво за тој што ја отвори темава(y)
Од репрезентации навивам за Гермаците, годинава имаат добар тим, очекувам овој пат титула, не само 2 место како пред 4 години.
Инаку јас на Португалија не и давам големи шанси, паднати се во многу јака група во која очекувам Холадија и Германија да отидат понатака.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
може од секогаш сум имал некој симпатии према италијанците - ама светското и европското првеснтво пред се го обожавам заради одличните натпревари и тоа што цел еден месец ке се изнагледам добар фудбал (верувам без никакви мајмунлоци) :D

како и да е - само нека има добри наптпревари со уште подобри навивања ... па кој сака нека биде шампион (party)

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
океј си е тоа ипак не се работи за нашата репрезентација да игра....
ама јак филик е да имаш некој фан.....и некој до тебе да има друг онака контрање едно друго смеи
јако изглеа.....барем секогаш сум го праел тоа :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and Luckky

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
океј си е тоа ипак не се работи за нашата репрезентација да игра....
ама јак филик е да имаш некој фан.....и некој до тебе да има друг онака контрање едно друго смеи
јако изглеа.....барем секогаш сум го праел тоа :zelen

за контрање не е проблем - одма идам контра :D (party)

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Да ги пишевте групите да го е*ам :D
Иначе, навивам за Шпанија од поодамна. Не од кога се освоија ЕП2008 и СП2010. Ама не верувам дека можат да го освојат и ова ЕП зошто едноставно ќе биде премногу. Затоа како прв фаворит според мене се Германците. Имаат фантастичен млад тим, и можат да ја изреметат секоја репрезентација која е учесник на првенствово. Втори ги ставам Холанѓаните кои ова Европско со овој состав слободно можам да кажам дека им е последно, зошто за наредното ќе бидат далеку од формата а и нели ќе бидат остарени. Тоа дека им е последно, може да им иде како мотив да го освојат. Шпанците ги ставам како трети, иако и тие се исто како Холандија. Не верувам дека Чави, Иниеста, Алонсо, Торес и ред други играчи ќе бидат во составот за СП2014, а камоли за ЕП2016. Тоа ми се трите најконкурентни репрезентации за освојување на првенствово. На Франција, Англија, Италија и Португалија не им давам некои големи шанси ни да го поминат полуфиналето и тоа е многу ама ај, затоа што репрезентациите им се каша попара. Французите знаеме што се деси на СП2010, кога се испокараа цела репрезентација. Ама пак сеа Бензема е во форма, Скарфејс ГоспоТ како си ме насмеал :rofl исто така и тој е во одлична форма, па тука се и Насри, Менез, Мвила, Реми и ред други одлични играчи. Од сите овие четири репрезентации Французите ги ставам на највисоко место. Англичаните не верувам дека ќе направат нешто без Руни, кој е суспендиран и нема да ја одигра ми се чини цела фаза во групи што е. Италијанците на чело со Балотели.. овие пак неможеш да ги погодиш. Никој не очекуваше да го освојат светското 2006та, така и тука. Може да стигнат и до полуфинале, а можат и во групи да испаднат. Португалија ако се потпира пак само на Роналдо нема ни групите да ги помине.

Marrie

Староседелец
13 февруари 2012
509
803
693
Како и секогаш, Германија :) Фан на Баерн, автоматски за Германија :D

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Италија има добар состав за освојување?I don't think so.
Да не испадне ко на Светското првенство.
Шо знам јас немам некој посебен фаворит...Може Англија или Португалија ама знам дека и тие немаат некакви реални шанси да прикажат нешто посебно.
Ке видиме,јас мислам дека ке има изненадување на ова првенство.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Како може Финале во Лига на Шампиони да не ти биде некое фудбалско доживување?
Со оглед на тоа што и Челзи и Баерн ќе играат со речиси втор состав . . . некако не очекувам да гледам којзнае какво финале : ) Ама ќе видиме на 19 мај што ќе се случува : )

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Тука би била Германија.....мада....минатото европско и русите прикажаа прекрасна игра.....
така да...Дојчланд и Расијској федерации (Расија)